Ανοίγει μέτωπο και στα Βαλκάνια: Κροάτες και Αμερικανοί εναντίον Σερβίας-Ρωσίας (εικόνες)

Shares 157

Κροάτες και Αμερικανοί σε άσκηση «εικονικής επίθεσης» κατά της Σερβίας και των Σερβοβόσνιων που διεξάγουν παράλληλα  άσκηση με Ρώσους αλεξιπτωτιστές !

Αμερικανικά και  Κροατικά στρατεύματα ξεκίνησε χθες  οκταήμερη στρατιωτική άσκηση στο έδαφος της Κροατίας  με την κωδική ονομασία «Puma», κατά την οποία, όπως αναφέρθηκε, υλοποιήθηκε  σενάριο «εισβολής»  ισχυρής δύναμης με τεθωρακισμένα οχήματα  σε «εχθρικό έδαφος».

Το όλο σκηνικό σύμφωνα με Σέρβους αξιωματούχους που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή απειλεί άμεσα  την ασφάλεια της Σερβίας και των Σερβοβόσνιων, οι οποίοι διεξάγουν ταυτόχρονα ασκήσεις με την ρωσικές δυνάμεις με την επωνυμία «Bar 2016».

Αυτή η στρατιωτική άσκηση, λένε οι ειδικοί Σέρβοι αμυντικοί αναλυτές  που λαμβάνει χώρα στην Κροατία , είναι μια άμεση απειλή για τη Δημοκρατία της Σερβίας στην Βοσνία, αλλά  και κατά της ίδιας της Σερβίας, καθώς μόνο αυτά τα δύο κράτη μπορεί να είναι ο στόχος των «εικονικών επιθέσεων» από τον  κροατικό και αμερικανικό στρατό . Όλες οι άλλες χώρες της περιοχής , στην πραγματικότητα είναι όλες μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε  ότι  οι ασκήσεις επιθετικού χαρακτήρα θα διαρκέσουν  από 12 έως 20 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχουν σε αυτές ισχυρές κροατικές δυνάμεις μαζί με μηχανοκίνητες μονάδες των Αμερικανών  με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης «strajker.»

Ανοίγει μέτωπο και στα Βαλκάνια: Κροάτες και Αμερικανοί εναντίον Σερβίας-Ρωσίας (εικόνες) - Εικόνα0

« Ο στρατός των ΗΠΑ διεξάγει ασκήσει από κοινού με Κροατικά στρατεύματα από τις 12-20 Οκτωβρίου, προκειμένου να βελτιωθεί ο συντονισμός και η διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών. Στην  άσκηση συμμετέχουν η 1η κροατική μηχανοκίνητη ταξιαρχία μαζί με Αμερικανούς στρατιώτες από το 2ο σύνταγμα  με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Η άσκηση περιλαμβάνει  συνδυασμένους ελιγμούς και  άλλες επιθετικού χαρακτήρα δραστηριότητες με ΤΟΜΑ «strajker.», καταλήγει η ανακοίνωση της αμερικανικής Πρεσβείας στο Ζάγκρεμπ.

Δεν έχει επίσημα γνωστό ακόμη ο ακριβής τόπος των ασκήσεων μεταξύ Κροατών και Αμερικανών.

Ο  πραγματικός στόχος αυτής της άσκησης, σύμφωνα με το  εξειδικευμένο αμερικανικό περιοδικό «difendere», το  οποίο ασχολείται με θέματα εθνικής ασφάλειας και των διεθνών σχέσεων, είναι συνολικά οι Σέρβοι και η προσκόλληση τους στην Ρωσία.

Το περιοδικό αυτό γράφει ότι η στρατιωτική  άσκηση αποτελεί «σαφέστατη ή απάντηση στους  συμμάχους εντός του ΝΑΤΟ για να δείξει ότι η Αμερική θα βοηθήσει σε περίπτωση οποιασδήποτε προσπάθειας  ρωσικής επιθετικότητας στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης»!

Από την άλλη πλευρά, ο Σέρβος στρατηγός ε.α. Μπόζινταρ Ντέλιτς δήλωσε ότι, αυτή η άσκηση στην Κροατία είναι μια σαφέστατη απάντηση στην σερβο-ρωσική άσκηση  BARS-2016 , η οποία πραγματοποιείται  αυτές τις μέρες στη χώρα του.

« Εφόσον όμως υπάρχει μια τέτοια  ad hoc απάντηση  στην άσκηση της Σερβίας-Ρωσίας, τότε αυτό είναι μια προειδοποίηση και μια ξεκάθαρη  απειλή από τις ΗΠΑ» , τονίζει ο Ντέλιτς.

Τονίσαμε σύμφωνα με πολλούς διεθνείς  αμυντικούς αναλυτές ότι εφόσον καλώς εχόντων των πραγμάτων βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στην Συρία , τότε αυτόματα θα «ανάψει» το μέτωπο στα Βαλκάνια από την νέα τάξη πραγμάτων,  που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να «αφήσει την Ρωσία ήσυχη», και θέλει να την έχει συνεχώς «απασχολημένη».

Τα Βαλκάνια μετά τις τόσες πολύχρονες παρεμβάσεις αποτελούν το τέλειο «θύμα» μια επικείμενης ανάφλεξης, με δεδομένα τα εθνοτικά προβλήματα που «σιγοκαίνε» στην περιοχή από Αλβανούς, Σέρβους και  Κροάτες . Ενώ το θέμα το θέμα της Βοσνίας «μυρίζει» από χιλιάδες μίλια μακριά ότι πάει να «σκάσει».

Ανοίγει μέτωπο και στα Βαλκάνια: Κροάτες και Αμερικανοί εναντίον Σερβίας-Ρωσίας (εικόνες) - Εικόνα2

Ανοίγει μέτωπο και στα Βαλκάνια: Κροάτες και Αμερικανοί εναντίον Σερβίας-Ρωσίας (εικόνες) - Εικόνα3


followgr.com

Για να λαμβάνετε καθημερινά τα θέματα του Hellas Now. Εγγραφή εδώ

代 写