Ο θάνατος του Αμερικανού αντισμηνάρχου Eric Schultz στο τραγικό δυστύχημα της 5ης Σεπτεμβρίου στη έρηο της Νεβάδα έχει προκαλέσει ερωτήματα καθώς ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο τύπος του αεροσκάφους που πετούσε.

Πολλοί υπέθεσαν πως επρόκειτο για ένα F-35 που χειριζόταν, καθώς είχε πλούσια πτητική εμπειρία στον συγκεκριμένο τύπο, η διάψευση όμως από την αμερικανική Αεροπορία αλλάζει πλέον τα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός Α/ΓΡΑ Πτέραρχος David L. Goldfein δήλωσε, «Μπορώ με βεβαιότητα να πω πως δεν ήταν F-35 το αεροσκάφος που συνετρίβη».

#BREAKING: «I can definitely say it was not an F-35,» –@GenDaveGoldfein told @Militarydotcom accompanying him on trip to #NGAUS2017. https://t.co/5IlGYUqFdA

— Oriana Pawlyk (@Oriana0214) September 9, 2017

Η διευκρίνιση αυτή του Αμερικανού ανώτατου αξιωματικού ότι ο άτυχος αντισμήναρχος δεν πετούσε F-35 και παρά το γεγονός ότι η πληροφορία για το τι akrib;vw τύπο πετούσε εξακολουθεί να παραμένει απόρρητη, εντούτοις περιορίζει κάπως τα πιθανά  σενάρια.

Το γεγονός ότι ο Schultz είχε πλούσια πτητική εμπειρία και δράση στην αρχή με αεροσκάφη F-15E και στη συνέχεια με F-35, αλλά και λόγω του πανεπιστημιακού του υπόβαθρου, είχε σπουδάσει τεχνολογία κινητήρων, τον καθιστούν ικανό να ήταν εμπλεκόμενος σε ένα οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα της USAF «μαύρο» η όχι.

Υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο απόρρητων προγραμμάτων της USAF που πραγματοποιούνται στην έρημο της Νεβάδα και στην γενικότερη περιοχή, όπως για παράδειγμα οι πτήσεις αεροσκαφών ρωσικής κατασκευής όπως ένα SU-27P Flanker-B το οποίο είχε φωτογραφηθεί να πραγματοποιεί εναέριους ελιγμούς και ασκήσεις αερομαχίας με ένα F-16B τον Νοέμβριο του 2016.

Έτσι λόγω της εμπειρίας του ο Schultz ήταν πολύ πιθανό να εμπλέκεται σε κάποιο πρόγραμμα προσομοίωσης εχθρικών δυνάμεων πετώντας ρωσικά μαχητικά.

Ένα ακόμη απόρρητο πρόγραμμα είναι οι συνεχείς, παρά την επίσημη απόσυρση, πτήσεις των αεροσκαφών stealth 1ης γενιάς F-117 Nighthawk, κύρια για δοκιμές που έχουν να κάνουν με την έρευνα στις τεχνολογίες stealth.

Άλλο απόρρητο πρόγραμμα που η αμερικανική Αεροπορία έχει σε εξέλιξη στην περίφημη Area 51 είναι αυτό του στρατηγικού βομβαρδιστικού νέας γενιάς B-21 Raider, που αν και είναι άγνωστο εάν υπάρχει κάποιο πρωτότυπο για την πραγματοποίηση δοκιμών, εντούτοις ο αντισμήναρχος είναι πιθανό να μετείχε σε πρόγραμμα αξιολόγησης του νέου αυτού βομβαρδιστικού.

Υπάρχει ακόμη ένα αεροσκάφος που φωτογραφήθηκε το 2014 σε σχήμα V να πετά περίπου στην ίδια περιοχή, αποτελώντας και αυτό ένα από τα απόρρητα προγράμματα της UASF.

Ίσως τελικά να μη γίνει ποτέ γνωστό τι ακριβώς τύπο πετούσε ο Αμερικανός πιλότος, ίσως το μάθουμε πολύ αργότερα, αλλά σύμφωνα με την USAF δεν επρόκειτο για F-35.

pronews

Loading...

Σχόλια (Το email σας δεν θα δημοσιευθεί)

Το σχόλιο σας
Το ονομά σας