Αναμένεται τουρκική εισβολή στη Συρία

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütünün "kurtarılmış bölge" ilan etmeyi düşündüğü Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi'ni, 27 Eylül'de başlattığı ve Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın adı verilen operasyonla teröristlerden temizleyerek, PKK'yı adeta "hem yemek hem de nefes borusunu iyice sıkarak, nefes alamaz ve beslenemez duruma" getirdi. (AA - Anadolu Ajansı)

«Πηγές από τη βορειοδυτική Συρία ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός πιθανότατα θα επιτεθεί στην πόλη Ιντλίμπ με το πρόσχημα της ασφάλειας, έπειτα από τις εντατικές μάχες που παρουσιάζονται στην περιοχή μεταξύ αντίπαλων τρομοκρατικών ομάδων και τις δολοφονίες των διοικητών τους, οι οποίοι υποστηρίζονταν από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία», σημειώνει το ιρανικό ‘Αλαλάμ’.

Η ‘Al Watan’, εξάλλου, που εκδίδεται στη Συρία επικαλούμενη πηγές που είναι προσκείμενες στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, δημοσίευσε ότι τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, όπως η «Αχράρ αλ Σάμ», απειλούνται με διάλυση και ενδέχεται ο τουρκικός στρατός να επέμβει στην περιοχή.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο τουρκικός στρατός προέβη σε προληπτικές κινήσεις, αποστέλλοντας εκατοντάδες μαχητές -που συνδέονται με αυτόν- στις περιοχές Γιάρμπουλ και Αλ Ραάι στο βόρειο Χαλέπι, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική εισβολή.

Η ‘Al Watan’ σημειώνει, ακόμη, ότι οι επιθέσεις της ‘Ταχρίρ αλ Σαμ Χάιατ (Συμβούλιο Απελευθέρωσης του Λεβάντε) έχει προκαλέσει ζημιές στους τουρκικούς σχεδιασμούς, και ο τουρκικός στρατός άρχισε να σχηματίζει άλλο ένοπλο συνασπισμό από προσκείμενους στην Αλ Κάιντ στην περιοχή της Ιντλίμπ, που υποστηρίζονται από την Τουρκία και το Κατάρ.

Διαβάστε  Ιγνατίου: Οι πρωτόγνωρες απειλές της Ρωσίας: Η επόμενη σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα γίνει στη Μεσόγειο

Οι πηγές αναφέρουν στην ‘Al Watan’ ότι η Άγκυρα σκοπεύει να μετατρέψει την Ιντλίμπ ή τουλάχιστον τις παραμεθόριες περιοχές της σε ασφαλείς ζώνες, όπως η Τζαράμπλους, αλλά το σχέδιο χρειάζεται μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία μπορούν να καταβληθούν από το Κατάρ, μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις στο αραβικό αυτό κράτος του Περσικού Κόλπου.

(alalam.ir)

πηγη


Loading...