Το προηγμένο αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων Sukhoi Su-57, ο πρώτος εγχώριος μαχητής πέμπτης γενιάς της Ρωσίας, θα οπλιστεί με νέους υπερηχητικούς πυραύλους, σύμφωνα με ρωσική στρατιωτική πηγή.

«Σύμφωνα με το πρόγραμμα κρατικού εξοπλισμού της Ρωσίας για το 2018-2027, τα αεροσκάφη Su-57 θα είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους”, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS η ρωσική πηγή εκ της αμυντικής βιομηχανίας στις 06 Δεκεμβρίου.

«Τα αεροσκάφη θα λάβουν πυραύλους με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα των πυραύλων Kinzhal, αλλά με τοποθέτηση μεταξύ των σωμάτων και μικρότερο μέγεθος”, πρόσθεσε η πηγή.

Η Μόσχα δήλωσε ότι ο νέος πύραυλος Kinzhal («Dagger”) μπορεί να επιταχύνει ταχύτητες μέχρι και 10 Mach και να επιτύχει ελιγμούς που μπορούν να καταστήσουν τελείως «άχρηστο» το αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

  Τι δίνει η Μέρκελ στον Ερντογάν για να “είναι ήσυχο παιδί”! Για λίγο έστω…

Ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές με εύρος περίπου 1.200 μιλίων.
Ο νέος υπερηχητικός πύραυλος θα είναι πολύ μικρότερος από τον σημερινό Kinzhal. Αυτό οφείλεται στους περιορισμούς μεγέθους της τοποθέτησης του όπλου μέσα στο όπλο του αεροσκάφους. Η εναλλακτική λύση είναι η τοποθέτηση του πυραύλου στο εξωτερικό του αεροπλάνου, αλλά αυτό μπορεί να δημιουργήσει θέμα με το ραντάρ του τζετ.

Καμία λεπτομέρεια δεν υπάρχει για το χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη ή τις προγραμματισμένες προδιαγραφές για τους νέους πυραύλους.
Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είχε αποκτήσει προχωρημένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων όπλων λέιζερ, υποβρύχιο πυρηνικό σκάφος, υπερηχητικά όπλα και άλλα.

  Οργή Τούρκων και Τουρκολίβυων μετά τον βομβαρδισμό της τουρκικής βάσης από τον Χαφτάρ

Ο ρωσικός στρατός θα λάβει περίπου δώδεκα Su-57s το 2019, αλλά υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ότι το αεροπλάνο δεν είναι ακόμα πραγματικό είδος πέμπτης γενιάς, λόγω της ανάγκης για αναβάθμιση κινητήρα.

Ενώ πολλοί δυτικοί αναλυτές παραμένουν σκεπτικοί για τις ικανότητες του Su-57 και του Kinzhal, φαίνεται ότι η Μόσχα προχωρά γρήγορα και προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο…

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

oparlapipasLoading...