του Κίμωνα Χαραλάμπους
Ανακοινώθηκε ο δρόμος που επιβάλλεται να ακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες από τον πρωθυπουργό!

«Δεν ξέρω αν πρέπει να με δέσει κάποιος στο κατάρτι για να προχωρήσουν οι επενδύσεις», είπε χαριτολογώντας, ο Αλέξης Τσίπας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita, όταν προηγούμενος ομιλητής έκανε αναφορά στον πολυμήχανο Οδυσσέα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία εξαγοράστηκε πρόσφατα από ισπανικό κολοσσό!
Επομένως, οι εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων από πολυεθνικές συνεχίζονται, εκτός και αν ο πρωθυπουργός με τον όρο «επενδύσεις» εννοεί την ελεύθερη ιδιωτική πρωτοβουλία των Ελλήνων, η οποία και καταπολεμάται.

Ο πρωθυπουργός πλέον παρουσιάζει στους Έλληνες το νέο μονοπολικό οικονομικό μοντέλο που θα ακολουθείται στην Ελλάδα, επαναφέροντας μάλιστα το «πολιτικό του πρότυπο», τον τροτσκιστή Ανδρέα Παπανδρέου, στο προσκήνιο.

Γράφοντας άρθρο στο «Documento», περιέγραψε «το πώς ένα μικρό πολιτικό κόμμα με το στίγμα μάλιστα του εξτρεμιστή…» «σε ελάχιστα χρόνια μεταμορφώθηκε σε μεγάλο κόμμα εξουσίας που έβαλε τη σφραγίδα του στη διαμόρφωση της Μεταπολίτευσης».

Τόνισε δε τους βασικούς παράγοντες για τη ραγδαία άνοδο του τότε ΠΑΣΟΚ, παρομοιάζοντάς το με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

  1. Η συσσωρευμένη κρίση εκπροσώπησης των λαϊκών κοινωνικών δυνάμεων της μετεμφυλιακής περιόδου.
  2. Ο ριζοσπαστισμός των νέων εργατικών και μικροαστικών στρωμάτων της εποχής που αμφισβητούσαν βαθιά τις δομές του κράτους και της οικονομίας.
  3. Η χαρισματική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, που συμβόλιζε το αίτημα της αλλαγής και της ρήξης με το τότε κατεστημένο.

Σήμερα θα μπορούσαμε να πει κανείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ, με χαρισματική προσωπικότητα τον Αλέξη Τσίπρα και δύναμη τους ψηφοφόρους του, φέρνει την αλλαγή και την… ρήξη.

Ποια αλλαγή όμως; Ποια ρήξη;

Αναφορικά με την οικονομία πάντως, πέραν της εξαγοράς επιχειρήσεων και καταστημάτων, ακόμα και με την βία (θυμηθείτε ΕΔΩ) από πολυεθνικές και ξένα funds, προχωρά το μοντέλο της κοινωνικοποίησης της οικονομίας με συνεταιρισμούς να παραδίδουν τα κέρδη τους στο κράτος και τα μέλη τους να είναι υπάλληλοι με συγκεκριμένο μισθό, χωρίς να υπάρχουν «αφεντικά», καθώς η εποχή τους τελειώνει οριστικά όπως είχε προαναγγείλει κυβερνητική βουλευτής!

Το πρότζεκτ της κοινωνικής οικονομίας προχωρά και όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός θα γίνει «υπόθεση όλων των πολιτών» ή αλλιώς θα πρέπει να ανήκουν εκεί όλοι οι Έλληνες, ξεχνώντας το διαχρονικό εμπορικό τους δαιμόνιο!

Ο νέος δρόμος των Ελλήνων χαράζεται προς τις πολυεθνικές και το κράτος!

el.gr

Loading...

Σχόλια (Το email σας δεν θα δημοσιευθεί)

Το σχόλιο σας
Το ονομά σας