Πάμε ολοταχώς για σύγκρουση στην Κύπρο…Προβλέπει ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους!

Ο«πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Χουσείν Οζγκιουργκιούν σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χαβαντίς» ανέφερε πως τον Ιούλιο μπορεί να προκύψει σύγκρουση στη Κύπρο λόγω των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ και αν κατάσταση συνεχίσει να είναι τεταμένη.

Όπως υποστήριξε ο  Οζγκιουργκιουν, ο πρόεδρος Αναστασιάδης «παίζει παιχνίδι με τις δηλώσεις του και με τις δύο πλευρές», εξηγώντας ότι υπάρχει στην ελληνοκυπριακή πλευρά ένα ποσοστό 25% θέλει λύση και ένα ποσοστό 65-70% δεν θέλει λύση. «Στέλνοντας ωραία μηνύματα και προς τους δυο παίζει παιχνίδια».

κατάλογοςΣύμφωνα με τον  Οζγκιουργκιούν ο Μουσταφά Ακιντζί κατά την χθεσινή ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις, τους είπε ότι ‘έχουμε φτάσει μέχρι την τελευταία συνάντηση αλλά δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε πρόοδο’, με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» να προσθέτει ότι εάν μέχρι το τέλος Ιουνίου δεν σημειωθεί μια Διάσκεψη στη Γενεύη δεν βλέπει όφελος στο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Όπως είπε, στη Γενεύη είχε ζητηθεί διακοπή για να γίνει προετοιμασία για να επανέλθουν στην ελβετική πόλη, αλλά «η ελληνοκυπριακή πλευρά κατάλαβε προφανώς ‘να συνεχίσουμε εδώ τις συνομιλίες».

Ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν είπε ότι συμφώνησαν χθες και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι «εάν μέχρι το τέλος Ιουνίου δεν υπάρξει ένα καταληκτικό σημείο και δεν υπάρξει επιστροφή στην Γενεύη, δεν υπάρχει νόημα να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Αυτό που είπα είναι κοινή άποψη όλων. Ωστόσο δεν ξέρω εάν αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε».

Διαβάστε  Αδιανόητο: Αφησαν να λήξουν εκατοντάδες πυραυλικά συστήματα στην ΠΑ - Δεν είχαν λεφτά - Τώρα δεν έχουν όπλα...

Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου ο Οζγκιουργκιούν υποστήριξε πως  ό,τι είναι της Κύπρου ανήκει εξ’ ημισείας σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Αυτό που συζητείται στο τραπέζι των συνομιλιών είναι η ισότητα αλλά όχι η αριθμητική, πρόσθεσε.

πηγη


Loading...