Πέφτουν «σαν τις μύγες» τα τουρκικά ελικόπτερα – Οι Κούρδοι λένε ότι έριξαν και ένα S70 Sikorsky Black Hawk

Η Τουρκία έχασε και δεύτερο ελικόπτερο μέσα σε 12 ώρες, ισχυρίζονται οι Κούρδοι της Συρίας, κάνοντας λόγο για κατάρριψη «ελικοπτέρου τύπου Sikorsky» το οποίο εβλήθη από Κούρδους μαχητές στην περιοχή του Άφριν.

Την είδηση –την οποία δημοσιεύουμε με την δέουσα επιφύλαξη καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τουρκικής πλευράς– μεταδίδει ο κουρδικός ιστότοπος NRT News, επικαλούμενος σχετική ανακοίνωση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (Syrian Democratic Forces).

Bέβαια πως να επιβεβαιώσει μια τέτοια είδηση, αφού με σε λιγότερο από ενα 24ωρο είχαμε και άλλη κατάρριψη ελικοπτέρου. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του SDF, ο απολογισμός της δεύτερης επίθεσης είναι εννέα Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες νεκροί.

Μετά την παραδοχή της πρώτης απώλειας τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από το Άφριν από τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γίλντιριμ, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν πως εννέα ακόμη στρατιώτες έχασαν την ζωή τους χωρίς όμως να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες. Αρα το ενδεχόμενο του να υπάρχει και νέα απώλεια είναι μεγάλη!

Διαβάστε:  ΥΠ. ΕΞ. Κανείς δεν θέλει πόλεμο ή θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο αλλά δεν αποκλείονται

Ολα αυτά έρχονται μετά την κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου T-129 ΑΤΑΚ από τους Κούρδους στο Αφρίν.

πηγή