«Τι Συμφωνήσαμε Με Την Αθήνα»: Αποκάλυψη Σκοπιανού ΥΠΕΞ

Σε νέα αποκάλυψη σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters είπε, πως Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει να αναθέσουν σε ομάδες εργασίας, υπό τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.

Όπως τόνισε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, διαπίστωσε πως «υπάρχει η βούληση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουμε μπροστά». Εκτίμησε μάλιστα πως ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα.

«Έχουμε μία τεράστια ευθύνη», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ, επισημαίνοντας ότι στα Σκόπια κατανοούν τις ανησυχίες της Αθήνας. «Είναι ξεκάθαρο πως η ταυτότητα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πείσουμε τους Έλληνες πως υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της χώρας μας και μίας περιοχής της βόρειας Ελλάδας», συμπλήρωσε.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», τόνισε ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών.

Πότε θα γίνει συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ

Από τις επίσημες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τα Υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων μετά τη συνάντηση που είχαν, χθες, στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Κοτζιάς και ο ομόλογός του της πΓΔΜ, Ντιμιτρόφ, προκύπτει πως οι δύο ΥΠΕΞ παίρνουν επ΄ώμου το ζήτημα, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Τσίπρα – Ζάεφ.
Η συνάντηση, όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, θα γίνει εφόσον υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, είτε έχουν γίνει κινήσεις καλής θέλησης, π.χ. μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων.

Διαβάστε  Σαλβίνι - Η Κύπρος είναι υπό τουρκική κατοχή 44 χρόνια (Βίντεο)


Loading...