Το Ισραήλ προειδοποιεί τον Άσαντ! Διώξε τους Ιρανούς από την Συρία αλλιώς..

Το τμήμα του Γκολάν που έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ επισκέφθηκε σήμερα ο Λίμπερμαν. «Δράττομαι της ευκαιρίας για να απευθύνω αυτό το μήνυμα στον Άσαντ: διώξτε τους Ιρανούς, διώξτε τον Γκασέμ Σουλεϊμανί και την Κοντς», είπε, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Ο Γκασέμ Σουλεϊμανί διοικεί την ταξιαρχία Κοντς, υπεύθυνη για τις εξωτερικές επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού.

«Δεν σας εξυπηρετούν, το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν και η παρουσία τους προκαλεί μόνο ζημιές και προβλήματα», πρόσθεσε.

  «Τινάζει την μπάνκα στον αέρα» το Ισραήλ με αμυντικές δαπάνες 1,5 δισ. δολαρίων

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε το πρωί της Πέμπτης (10.05.2018) δεκάδες ιρανικούς, όπως υποστηρίζει, στρατιωτικούς στόχους στη Συρία, σε αντίποινα για την εκτόξευση, από ιρανικές δυνάμεις όπως λέει, περίπου είκοσι ρουκετών προς τις θέσεις του στο Γκολάν, από την άλλη πλευρά της οροθετικής γραμμής.

Έπειτα από δεκαετίες εχθρότητας εξ αποστάσεως και εβδομάδες αυξανόμενων εντάσεων γύρω από τη Συρία, είναι η πιο σοβαρή σύγκρουση των ισραηλινών συμφερόντων με τα ιρανικά συμφέροντα από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011.

  Ανακάλυψη προϊστορικού θαλάσσιου σκορπιού - «τέρατος» στην Κίνα

«Δεν πιστεύω ότι έχει λήξει εντελώς», είπε ο Λίμπερμαν αναφερόμενος στην αντιπαράθεση, «παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και προηγούμαστε των γεγονότων με υπεύθυνο και αποφασιστικό τρόπο».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter