Καθηγητής, ο οποίος είχε έρθει στην Κρήτη στα μέσα Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό.

Αρχικά νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, αποφασίστηκε η μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Μάλιστα η κατάστασή του δεν ενέπνεε ανησυχία. Σήμερα όμως, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μέσα σε 12 λεπτά πέθανε από σηψαιμικό σοκ, αφού εντοπίστηκε σε αυτόν πνευμονικό σύνδρομο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το neakriti.gr, το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής ήταν σε καλή κατάσταση ωστόσο στη 13:30 εμφάνισε μια αιμοδυναμική αστάθεια και οι γιατροί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν. Στις 16:00 ξαφνικά κι ενώ οι γιατροί είχαν πέσει «πάνω» στον ασθενή με όλες τους τις δυνάμεις, ο επικεφαλής της ΜΕΘ, καθηγητής εντατικολογίας κ. Γεωργόπουλος παρατήρησε ένα άγνωστο σύνδρομο στους πνεύμονες.

  Έσφαξαν 19χρονο αφρικανό στη Μόρια για ένα κινητό

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα ζωτικά του όργανα κατέρρευσαν και ο ασθενής κατέληξε στις 16:12. Επίσημη αιτία θανάτου θεωρείται η πνευμονική εμβολή που προήλθε από σηψαιμικό σοκ στους πνεύμονες.

Ο Γερμανός καθηγητής είχε έρθει στην Κρήτη προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε ολοκληρώσει δύο διδακτικές ημέρες και συγκεκριμένα δύο σεμινάρια προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Χημείας. Μετά το τέλος των σεμιναρίων ωστόσο ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Πήγε για εξέταση και τελικά το αποτέλεσμα βγήκε θετικό.

  Σύριος με μαχαίρια εισέβαλε σε εταιρία και κράτησε Ομήρους …Απαιτούσε έγγραφα Ασύλου

Όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό τέθηκε αρχικά σε καραντίνα σπίτι του.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο κορωνοϊός δεν σέβεται ούτε σύνορα, ούτε ηλικίες!

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...