Ραγδαία αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοιού στις ΗΠΑ και πλέον έχουν φθάσει στα 124.665, κατατάσσοντας την χώρα στην πρώτη θέση παγκοσμίως, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 2.192 άνθρωποι, με την Νέα Υόρκη να βρίσκεται στο επίκεντρο του προβλήματος και να δίνει μάχη για την περίθαλψη των ασθενών.

Ο “ιός” χτυπά την Αμερικανική οικονομία

Οι ΗΠΑ ως η σημαντικότερη οικονομία του πλανήτη που αντιστοιχεί στο 48% του διεθνούς ΑΕΠ και με την Wall να αποτελεί την σημαντικότερη χρηματιστηριακή αγορά, με όρους οικονομίας εύλογα όλος ο πλανήτης έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στις ΗΠΑ.

Ο αμερικανός Πρόεδρος Trump υπέγραψε το πακέτο στήριξης των 2 τρισεκ. δολαρίων που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% του αμερικανικού ΑΕΠ στα 22 τρισεκ. ωστόσο δεν αποκλείεται ακόμη και αυτό το πακέτο να μην είναι επαρκές.
Κομβικό σημείο για τις ΗΠΑ είναι η εξάπλωση της νόσου του κορωνοιού καθώς η επιθετική αύξηση εσχάτως μόνο προβληματίζει είναι ένα πολύ κακό σημάδι.

Ο αμερικανός Πρόεδρος Trump ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τους κυβερνήτες των Πολιτειών να τον ενημερώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται κάθε Πολιτεία για να αποφασίσει εντός της νέας εβδομάδας εάν θα επιβάλλει καθολικό ή μερικό lockdown.
Εάν υπάρξει καθολικό lockdown στην αμερικανική οικονομία τότε η ύφεση θα φθάσει στο -20% στο β΄ τρίμηνο και η Wall Street θα καταρρεύσει σε νέα χαμηλά.

Οι αγορές τρέμουν στην ιδέα του lockdown.

Η κυβέρνηση Trump βλέπει ότι δεν μπορεί να αποφύγει την δραματική κατάσταση, το καλύτερο σενάριο είναι οι περισσότερες πολιτείες να τεθούν σε καθολική καραντίνα lockdown με στόχο να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου.
Ο Trump έχει αναφέρει ότι η Αμερική δεν μπορεί να κλείσει, αλλά όπως διαπιστώνεται σε όλο τον πλανήτη που σχεδόν 3 δισεκ. άνθρωποι είναι σε κάποιας μορφής καραντίνα… ίσως να αποδειχθεί μονόδρομος για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοιός.

  «Κόλαση» και πάλι η Μινεάπολις! Φωτιές και συγκρούσεις με αστυνομικούς

Η απόφαση των ΗΠΑ για καθολική ή μερική καραντίνα θα είναι ισχυρός καταλύτης για την παγκόσμια οικονομία.
Πάντως η ταχύτητα με την οποία κινούνται οι κυβερνήσεις και ειδικά η αμερικανική με το πακέτο των 2 τρισεκ. αποδεικνύει πανικό και φόβο, απέναντι στον εχθρό τον κορωνοιό.

Ο Trump θα πρέπει να λάβει μια πολύ δύσκολη απόφαση καθώς εάν δεν κλείσει την αμερικανική οικονομία ο κίνδυνος για χιλιάδες θανάτους θα αυξηθεί κατακόρυφα.
Ο Trump θα πρέπει να αξιολογήσει και τις επερχόμενες εκλογές στις 4 Νοεμβρίου καθώς εάν οι ΗΠΑ υποστούν σοκ θα μπορούσε αυτό το συμβάν να καθορίσει και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τι ζητάει από τις Πολιτείες ο αμερικανός Πρόεδρος

Στη δικαιοσύνη το λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ για να μείνουν ανοικτά τα οπλοπωλεία στην Καλιφόρνια

Κάτοχοι όπλων, έμποροι όπλων και οργανώσεις υπεράσπισης της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας προσέφυγαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 στη δικαιοσύνη, προκειμένου να εμποδίσουν τις αρχές της Καλιφόρνιας να κλείσουν τα οπλοπωλεία, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η προσφυγή στρέφεται εναντίον του Δημοκρατικού κυβερνήτη Gavin Newsom, ο οποίος διέταξε τον περιορισμό των κινήσεων του πληθυσμού της πολιτείας, με εξαίρεση τη λειτουργία «απαραίτητων υποδομών», αφήνοντας στους σερίφηδες των διαφόρων κομητειών την διακριτική ευχέρεια να συμπεριλάβουν ή όχι τα οπλοπωλεία σε αυτή την κατηγορία.

  Twitter σε ανάρτηση Τραμπ για Μινεάπολη: Παραβιάζει τους όρους - Προτρέπει σε βία

«Οι υποκειμενικές πολιτικές απόψεις είναι άσχετες μπροστά στην εξής αλήθεια: τα οπλοπωλεία με άδεια είναι εμπορικά καταστήματα η λειτουργία των οποίων είναι απολύτως απαραίτητη, διότι εγγυώνται την τήρηση ενός δικαιώματος κατοχυρωμένου από το Σύνταγμα. Τελεία», αναφέρεται στο κείμενο της προσφυγής σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας αυτής των δυτικών ΗΠΑ.

Πάντως, ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, εναντίον του οποίου στρέφεται επίσης η προσφυγή, έκρινε την Πέμπτη 26/3 ότι τα οπλοπωλεία πρέπει να κλείσουν.
Οι προσφεύγοντες, όπως το πανίσχυρο λόμπι των όπλων NRA, αν και χαρακτηρίζουν «αξιοσημείωτη» την εξελισσόμενη υγειονομική κρίση, επιχειρηματολογούν ότι δεν αποτελεί «δικαιολογία» για την παραβίαση της δεύτερης τροπολογίας του Συντάγματος, που εγγυάται, όπως υποστηρίζουν , το δικαίωμα της οπλοφορίας.

Απεναντίας, σημειώνουν πως «οι πωλητές όπλων και πυρομαχικών ασκούν ίσως τη σημαντικότερη εμπορική δραστηριότητα, καθώς επιτρέπουν στους Καλιφορνέζους να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους, τους δικούς τους και τις ιδιοκτησίες τους.
Στο μεταξύ, το Τέξας, το Οχάιο και το Μίσιγκαν έχουν χαρακτηρίσει «απαραίτητη» τη λειτουργία τους, ενώ οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσι, που αποτελούν επίκεντρο της πανδημίας, έχουν διαφορετική θέση.

Οι υποστηρικτές των περιορισμών στην πώληση όπλων προειδοποιούν κατά του αυξημένου κινδύνου δυστυχημάτων και αυτοκτονιών, καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες δέχονται εντολή να μείνουν στα σπίτια τους, όπου υπάρχουν όπλα.

Σημειώνεται ότι από το ξέσπασμά της, πολλοί Αμερικανοί έσπευσαν σε οπλοπωλεία για να προμηθευτούν όπλα ή πυρομαχικά, ενώ το 2019 έχασαν τη ζωή τους 40.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ εξαιτίας της χρήσης πυροβόλων όπλων, από τους οποίους οι 24.000 αυτοκτόνησαν.

bankingnews.grLoading...