14/2/16 Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Οι πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν εδώ, αυτά είναι σχεδιασμένα”

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου “Οι πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν εδώ, αυτά είναι σχεδιασμένα” έγινε στις 14/2/2016 όπως δημοσιεύται στην ιστοσελίδα protothema Απορία μας προκάλεσε η λέξη “σχεδιασμένα..” αν και δεν έχουμε ακόμα καταλάβει τι ακριβώς εννοούσε.  Τα σχόλια δικά σας

Ανήσυχος και προβληματισμένος για το προσφυγικό ζήτημα εμφανίστηκε το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε μια σπάνια βραδινή έξοδό του στο θέατρο Άνεσις, όπου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία».

  Τούρκος πολιτικός απειλεί την Ελλάδα: Θα σας συνθλίψουμε τα κεφάλια

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν και θα παραμείνουν εδώ. Αυτά τα πράγματα είναι δυστυχώς σχεδιασμένα», δήλωσε και επανέλαβε ότι «αγαπάμε και βοηθάμε όλους τους ανθρώπους και το έχει δείξει αυτό η Εκκλησία. Πρέπει κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να αναζητήσουμε και τα αίτια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έφυγαν από τα σπίτια τους γιατί δεν τους άρεσε. Έφυγαν γιατί βομβάρδισαν τα σπίτια τους και αυτοί που τους βομβάρδισαν είναι αυτοί που τους κλείνουν την πόρτα».

  Άσκηση «ΙΡΙΣ 2021» στην Κύπρο με άρμα αφιερωμένο στον Κ. Κατσίφα (βίντεο)

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση, τη συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα παιδιά των ιερέων της Αρχιεπισκοπής.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter