Στην Πολιτεία της Αϊόβα των ΗΠΑ, ένας άνδρας καταδικάστηκε με δεκαπενταετή φυλάκιση επειδή έκαψε τη σημαία με το ουράνιο τόξο.

Το τοπικό δικαστήριο της πόλης Νεβάντα στην πολιτεία της Αϊόβα καταδίκασε τον τριαντάχρονο Αντόλφο Μαρτίνεζ, επειδή τον Ιούνιο στην πόλη Έιμς κατέβασε μία τέτοια σημαία από μία εκκλησία και εν συνεχεία την έκαψε σε ένα STRIPCLUB.

Ως κίνητρο ο Μαρτίνεζ δήλωσε την αποστροφή του για την ομοφυλοφιλία. «Ήταν τιμή μου να το κάνω», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό KCCI-TV. Και προσέθεσε: «Έκαψα την υπερηφάνειά τους, τόσο απλά.» Το δικαστήριο τον καταδίκασε για έγκλημα μίσους σε συνδυασμό με εμπρησμό με την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή. Σημαντικό ρόλο έπαιξε βέβαια το βεβαρυμένο μητρώο του Μαρτίνεζ.

Η ιερέας της Εκκλησίας του Χριστού στο Έιμς, Αϊλίν Γκέμπι, μίλησε σε γαλλικό περιοδικό για ένα «έγκλημα που γέννησε ο φανατισμός και το μίσος». Σύμφωνα με την ίδια, η πράξη δείχνει ότι το Έιμς «δεν είναι και τόσο προοδευτικό όσο κάποιοι νομίζουν».

Για την ιστορία, η περιφέρεια Στόρι Κάουντι θεωρείται φιλελεύθερη περιοχή. Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε 38,4%, ενώ η Χίλαρι Κλίντον 50,7%.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...