Ομιλία στη Μυτιλήνη – in.gr, 12 Δεκεμβρίου 2008 – Όταν ο Τσίπρας ζητούσε αφοπλισμό της αστυνομίας και κατάργηση των ΜΑΤ

Να αφοπλιστεί η αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Μυτιλήνη. Έκανε λόγο για αστυνομική αυθαιρεσία και είπε ότι τα ΜΑΤ λειτουργούν σαν παρακρατικές συμμορίες. Ζήτησε ακόμη «να σπάσει κάθε υπόγεια διασύνδεση της αστυνομίας με ακροδεξιές ομάδες».

Να αφοπλιστεί η αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλλέξης Τσίπρας μιλώντας την Παρασκευή στη Μυτιλήνη. Έκανε λόγο για αστυνομική αυθαιρεσία και είπε ότι τα ΜΑΤ, που έχουν δεκαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, λειτουργούν σαν παρακρατικές συμμορίες.

Ζήτησε ακόμη «να σπάσει κάθε υπόγεια διασύνδεση της αστυνομίας με ακροδεξιές ομάδες και να ληφθούν άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης».

Ακόμη ο κ. Τσίπρας είπε: «Μού κάνει εντύπωση ότι σε κάθε κρίση η κυβέρνηση βγαίνει συνήθως και εξαγγέλλει μέτρα, έστω και για επικοινωνιακούς λόγους, για τα μάτια του κόσμου.

Αυτή τη φορά, το μόνο που μπόρεσε να κάνει μπροστά σε μια μεγάλη κοινωνική αγανάκτηση, ήταν να επαναλάβει τη στρατηγική του τριχίλιαρου των πυρκαγιών, αυτή τη φορά για τους καταστηματάρχες και να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως, ζήτησε αλλαγή πολιτικής απέναντι στην νεολαία με θέσεις εργασίας, με μέτρα για καλύτερη δημόσια δωρεάν, αλλά και δικαίωμα ψήφου στα 16 χρόνια.
Και κατεληξε: «Μπορεί να τα κάνει αυτά η κυβέρνηση; Αφού δεν μπορεί να τα κάνει, τότε πρέπει να φύγει.».

Το μέλος του ΣΥΝ Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας στη ΝΕΤ, ανέφερε για τις δηλώσεις της κ. Παπαρήγα: «Οι δηλώσεις της γραμματέα του ΚΚΕ και εν συνεχεία ηγετικών στελεχών ενάντια στο ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ακραίο ατόπημα.

» Πολύ σύντομα για τις δηλώσεις αυτών των ημερών θα ντρέπονται συλλογικά. Θα προσπαθούν να τις εξαλείψουν από την ιστορική διαδρομή τους. Ας θυμηθούν ότι το ίδιο έκαναν πριν 35 χρόνια στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

»Ποιος ξεχνάει την περίφημη Πανσπουδαστική Νο 8, που απέδιδε τα γεγονότα στους 300 προβοκάτορες. Όπως συλλογικά ντρέπονται για εκείνη την πολιτική θέση τους, που άλλωστε δεν εξέφραζε και τους αγωνιστές της ΚΝΕ που συμμετείχαν μαζί με τους Ρηγίτες και τους άλλους νέους στην κατάληψη, έτσι και τώρα, μετά από λίγο καιρό, θα προσπαθούν να τα ξεχάσουν και να τα διαγράψουν από την ιστορία τους.».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ infognomonpoliticsLoading...