450 ευρώ πρόστιμα σε όσους βγούν.. βόλτα το Πάσχα

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα λόγω Πάσχα.. αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

“Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δίνει ένα ξεχωριστό, μοναδικό αγώνα ενάντια στη νόσο, μένοντας πιστή και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες”. Αυτό ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ο Νίκος Χαρδαλιάς, επικρίνοντας ταυτόχρονα όσους, «τους ελάχιστους» απείθαρχους.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, οι εννιά στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν το Πάσχα με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες και θα ακολουθήσουν τις οδηγίες.

  Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Επανέλαβε ότι την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Ανακοίνωσε δύο επιπλέον μέτρα τα οποία όπως είπε «απαντούν στην πρόθεση και ανευθυνότητα τους ενός στους 10 που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης».

Ειδικότερα, από το Μ. Σάββατο στις 21:00 έως και την Δευτέρα του Πάσχα στις 24:00, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση. Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη (κωδικός Β4) θα ελέγχεται «σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς» από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

  «ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» στο κέντρο της Αθήνας – Τιμωρεί γυναίκες και κορίτσια. Ρεπορτάζ.

Καταχρηστική χρήση συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων και 150 για τον συνοδηγό.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

πηγή newsit.gr