5.000 αστυνομικοί και drones σε ετοιμότητα για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν γαι την επέτειο Γρηγορόπουλου αναμένονται να είναι δρακόντεια, ενώ θα υπάρξουν και αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις τα κτίρια που στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες και αστυνομικά τμήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Συγκεντρώσεις και πορείες

Μέτρα ανάλογα με αυτά του Πολυτεχνείου θα υπάρξουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με τους αστυνομικούς που θα βρεθούν στο κέντρο της πόλης να ξεπερνούν τους 5.000.

Ιδιαίτερο ρόλο θα παίξουν και οι «μυστικοί» αστυνομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, με σκοπό να παρατηρούν ύποπτες κινήσεις διαφόρων ατόμων και να «προλάβουν» τυχόν παρατράγουδα.

Την ίδια στιγμή, το ελικόπτερο της Αστυνομίας, θα πραγματοποιεί συνεχώς πτήσεις πάνω από το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να υπάρχει μια εκτίμηση της κατάστασης ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν και τα drones. Τέλος, ο Αίαντας, το ειδικό υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται και πάλι σε κοντινή απόσταση από τα Εξάρχεια και θα επέμβει, αν κριθεί αναγκαίο.