Νέα επίθεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky εξαπέλυσε ο Donald Trump, αυτή τη φορά κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην επενδυτική συνάντηση στη Φλόριντα, η οποία υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αφού πρώτα καυχήθηκε για την εκλογική του νίκη, συζήτησε τα σχέδιά του να επιβάλει δασμούς, επαίνεσε τον μεγιστάνα της τεχνολογίας Έλον Μασκ για το έργο του ως επικεφαλής του Τμήματος Κυβερνητικής Αποδοτικότητας, αναφέρθηκε στη διασφάλιση των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού και καυχήθηκε για την περικοπή των κυβερνητικών δαπανών, έβαλε ξανά στο στόχαστρό του τον Zelensky.
Περίπου μία ώρα μετά την ομιλία του, ο Trump επανέλαβε το προηγούμενο σχόλιό του με το οποίο αποκάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο «δικτάτορα» και επέκρινε τους χειρισμούς του Zelenskyστον πόλεμο στη χώρα του, ο οποίος ξεκίνησε το 2022 με την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας.
«Αρνείται να κάνει εκλογές», επανέλαβε για ακόμα μια φορά για τον Zelensky, υποστηρίζοντας ότι το μόνο πράγμα στο οποίο ήταν πραγματικά καλός ήταν να παίζει τον Τζο Μπάιντεν «σαν βιολί». (σ.σ να τον χειραγωγεί)
Trump attacks Zelenskyy: "He refuses to have elections. He's low in the real Ukrainian polls … the only thing he was really good at was playing Joe Biden like a fiddle … a dictator without elections, Zelenskyy gotta move fast or he won't have a country left." pic.twitter.com/fZCgrTE4WV
— Aaron Rupar (@atrupar) February 19, 2025
«Ίσως θέλει να συνεχίσει να τρέχει το τρένο της αμερικανικής βοήθειας», ανέφερε ο Τραμπ σχετικά με το γιατί δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.
Επίσης αποκάλεσε πάλι τον Ζελένσκι, «μέτρια επιτυχημένο κωμικό» που «έπεισε τις ΗΠΑ» να δώσουν βοήθεια.
«Ένας μέτρια επιτυχημένος κωμικός, ο Πρόεδρος Ζελένσκι, ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξοδέψουν 350 δισεκατομμύρια δολάρια για να μπουν σε έναν πόλεμο που δεν μπορούσε να κερδηθεί… Αλλά δεν έχουν πλέον να κάνουν με τις ίδιες Ηνωμένες Πολιτείες με τις οποίες είχαν να κάνουν πριν από λίγους μήνες».
📍LIVE: Trump: “A modestly successful comedian, President Zelenskyy, talked the United States into spending $350B to go into a war that couldn't be won… But they're no longer dealing with the same United States they were dealing with a few months ago."
— DailyKnower (@DailyKnower) February 20, 2025