Μεγάλος σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία λόγω μιας τουρίστριας, η οποία έκανε… pole dancing ή «χορευτική παράσταση» κατά άλλους, σε ιστό με την τουρκική σημαία στο ιστορικό κάστρο της πόλης Νεβσεχίρ του Ουτσχισάρ στην Καππαδοκία.
Μάλιστα, οι τουρκικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά της αλλοδαπής, η οποία βρέθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της Τουρκίας για την «παράστασή της».
Το σχετικό βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε γρήγορα viral, με το γραφείο του κυβερνήτη να υποβάλει μήνυση κατά της τουρίστριας. Στη συνέχεια, η Εισαγγελία του Νεβσεχίρ ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.
«Το Γραφείο του Κυβερνήτη μας παρακολουθεί στενά αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό, το οποίο θεωρούμε ασέβεια προς τις εθνικές και ηθικές αξίες του αγαπημένου μας έθνους», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του γραφείου του Κυβερνήτη του Νεβσεχίρ.
DİREK DANSINA SORUŞTURMA
🔴 Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’nın Uçhisar beldesindeki tarihi kaledeki Türk bayrağı direğinde dans gösterisi yapan yabancı uyruklu kadın turist hakkında soruşturma başlatıldı. pic.twitter.com/s14fmbCP5S
— A Haber (@ahaber) August 21, 2025
Αναστατώθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ με το pole dancing
Το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, πήρε μεγάλη έκταση στα τουρκικά ΜΜΕ και έκανε τον γύρο του διαδικτύου.
πηγή diaforetiko.gr