Αερομαχία F-35 εναντίον F-22 – Νικητής είναι.. (βίντεο)

Το F-22 Raptor εάν ερχόταν ποτέ απέναντι με ένα F-35 Joint Strike Fighter, απλά θα το συνέτριβε. Οι λόγοι είναι πολλοί και απλοί.

Η απάντηση είναι ότι το F-35 δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το F-22 ως μαχητικό αεροπορικής υπεροχής – γιατί απλά δεν σχεδιάστηκε ως τέτοιο. Το αρχικό σχέδιο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ήταν το F-22 να είναι το μαχητικό αεροπορικής υπεροχής, ενώ το F-35 σχεδιάστηκε για να είναι κυρίως ένα επιθετικό αεροσκάφος με δυνατότητες διενέργειας πληγμάτωνν αέρους-εδάφους, αλλά ταυτόχρονα ένα μαχητικό που θα μπορούσε να αμυνθεί.

Ο συνδυασμός των F-22 με αεροσκάφη τέταρτης γενιάς καθιστούσε όλα τα αεροσκάφη πιο αποτελεσματικά, επιτρέποντας σε όλα τα εμπλεκόμενα αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τις δυνάμεις τους. Το F-22 φέρνει τις δυνατότητες stealth του, την επιχειρησιακή επίγνωση της κατάστασης και την τεράστια απόδοση του στην μάχη, ενώ το F-15C φέρνει ένα τεράστιο οπλοστάσιο από βλήματα σε συνδυασμό με ένα απίστευτα ισχυρό ραντάρ.

Διαβάστε:  Ο καιρός ήρθε: Επιστήμονες δημιούργησαν, το «τέλειο όπλο»

Αλλά με το F-15C πιθανό να αποσυρθεί τα επόμενα χρόνια, το F-35 θα κληθεί να καλύψει τα κενό. Η Πολεμική Αεροπορία αναμένει ότι το F-35, με τις stealth ικανότητες του και τους αισθητήρες του, θα είναι σε θέση να καλύψει τα κενά μεταξύ των πτήσεων των F-22 κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης.

Το F-35 δεν έχει ούτε την ταχύτητα, ούτε τις υψομετρικές επιδόσεις του Raptor, αλλά έχει άριστους αισθητήρες και τεχνολογία stealth, που τους προσφέρει μια αξιοπρεπή ικανότητά απέναντι σε συμβατικά μαχητικά.

Loading...