Άφησαν τους σεισμόπληκτους στο έλεος της κακοκαιρίας μέσα σε σκηνές!

Ηλικιωμένοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας μένουν μέσα στο κρύο και τη βροχή

Οργή και θυμό προκαλούν οι εικόνες από το «τσακισμένο» Αρκαλοχώρι της Κρήτης όπου οι σεισμόπληκτοι εξακολουθούν να μένουν μέσα σε πρόχειρες σκηνές, τη στιγμή που η κακοκαιρία Μπάλλος έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.

Μπορεί οι αρμόδιοι της κυβέρνησης να εξήγγειλαν ότι έχουν προετοιμαστεί για το κύμα κακοκαιρίας, ωστόσο μέχρι τώρα οι εικόνες από πολλές περιοχές της χώρας, «μαρτυρούν» την έκδηλη προχειρότητα του κρατικού μηχανισμού.

  Τα «αλεξίσφαιρα γιλέκα» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η κατάσταση που επικρατεί στο Αρκαλοχώρι είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικοί. Εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, το Εκθεσιακό κέντρο στο οποίο έχουν στηθεί πρόχειρες σκηνές για να μείνουν οι σεισμόπληκτοι έχει μετατραπεί σε λίμνη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του cretapost.gr. Hλικιωμένοι άνθρωποι που έμειναν άστεγοι εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού έχουν εγκαταλειφθεί μέσα στις σκηνές από τις 27 Σεπτεμβρίου, παρά το τσουχτερό κρύο και τις καταιγίδες.

Σα να μην έφτανε το δράμα που βίωσαν βλέποντας τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής να θάβονται κάτω από τα συντρίμμια, οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι – ανάμεσά τους γιαγιάδες και παππούδες με σοβαρά προβλήματα υγείας- έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος της κακοκαιρίας χωρίς θέρμανση, παρά μόνο με λιγοστές κουβέρτες.

  Άσκηση αντιμετώπισης μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης ισλαμιστών σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα - Τι φοβούνται;

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Ντροπή.