Η έχθρα που υπάρχει μεταξύ Αιγύπτου – Τουρκίας γνωστή. Ξεκίνησε από την αρένα της πολιτικής, συνεχίστηκε στη θάλασσα και τους υδρογονάνθρακές της και τώρα επεκτείνεται στην τηλεόραση.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ανώτατο όργανο της Αιγύπτου εξέδωσε φάτουα (ψήφισμα), με το οποίο ζητείται από το λαό να σταματήσει να βλέπει τις τουρκικές σειρές, που προβάλλονται στη χώρα, και δη όσες υποστηρίζουν τον πρόεδρο Ερντογάν.

  Αγία Σοφία: Αυτές είναι οι πιθανές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Χρησιμοποιώντας μία σκληρή γλώσσα για τον Τούρκο πρόεδρο, η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο Ερντογάν θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αλλά ποτέ δεν έφτασε το στόχο του και ποτέ δεν θα τον φτάσει. Για να πετύχει το σκοπό του χρησιμοποιεί κάθε μέσο από την πολιτική και τη θρησκεία, μέχρι την τέχνη και την κουλτούρα. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η Κοιλάδα των Λύκων και η Ανάσταση των Οθωμανών. Ο Ερντογάν άλλωστε είχε πει παλαιότερα σε σχέση με αυτές τις σειρές ότι ‘αποτελούν μία σημαντική απάντηση σε όποιον υποτιμά τη δύναμη της Τουρκίας και του λαού της’».

Και συνεχίζοντας να «σφυροκοπά» λεκτικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η φάτουα αναφέρει ότι επιδίωξη του Τούρκου προέδρου είναι να εδραιώσει την ηγεμονία του στη Μέση Ανατολή και τον δικτατορικό τρόπο διακυβέρνησής του, συνεργαζόμενος με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αναφέρει το sigmalive.com

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...