Η Αίγυπτος υπογράφει συμφωνία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα πετρελαίου στην έρημο. Το αιγυπτιακό Υπουργείο Πετρελαίου ανέφερε, σε ανακοίνωσή του σήμερα, Δευτέρα, ότι το Κάιρο υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική «Apache Corporation», βάσει της οποίας η εταιρεία δεσμεύεται να δαπανήσει τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα, εξερεύνηση, ανάπτυξη και παραγωγή στις περιοχές παραχώρησης στη δυτική έρημο της Αιγύπτου.
Η υπογραφείσα συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο κοινών προσπαθειών ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού μεταξύ των δύο πλευρών με τη συγχώνευση των περιοχών παραχώρησης της «Khalida» και της «Qarun Petroleum Company», που λειτουργούν για λογαριασμό της «Petroleum Authority» και της «Apache Corporation». Η συμφωνία συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας, στη βέλτιστη επένδυση δυνατοτήτων και στην επίτευξη αριστείας υπό το φως των σημερινών αλλαγών, ενώ ανοίγει επίσης το δρόμο για τη μεγιστοποίηση των ρυθμών παραγωγής αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Είχαν ανακαλύψει πετρέλαιο το 2020
Μια νέα ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο μετά τη γεώτρηση ενός πηγαδιού στη Δυτική Έρημο που θα παράγει τεράστιες ποσότητες αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε αιγυπτιακή εταιρεία πετρελαίου.
Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Borg Al Arab Petroleum Company» στην παραχώρηση Abu Sennan μετά από γεωτρήσεις στη Δυτική Έρημο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Η νέα ανακάλυψη έχει τεθεί στο σχέδιο παραγωγής με ρυθμό 4.100 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα και 18 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα», ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η «Borg Al Arab Petroleum Company» είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Αιγυπτιακής Γενικής Πετρελαϊκής Εταιρείας και της «Kuwait Energy Egypt» και είναι υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις στην παραχώρηση Abu Sennan στη Δυτική Έρημο.
Η εταιρεία είπε ότι ο επικεφαλής της ανέφερε τη νέα ανακάλυψη στον Αιγύπτιο υπουργό πετρελαίου Ταρέκ αλ Μόλα.
Η Αίγυπτος σημείωσε αύξηση 7% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2019, παράγοντας περίπου 650.000 βαρέλια αργού πετρελαίου και 7,2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα, σύμφωνα με μια προηγούμενη δήλωση του Αιγύπτου υπουργού πετρελαίου.
Πηγή:echedoros-a.gr