Αλ Σίσι Αίγυπτος: Διορία 48 ωρών στον Σαράτζ για εκεχειρία.. αλλιώς μπαίνουμε στην μάχη της Λιβύης

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο έγκριτος λογαριασμός του Babak Taghvaee στο twitter, o Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών στον στρατό του GNA (Σάρατζ) να αποδεχτεί μια εκεχειρία με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατάρχη Χαφτάρ. Αν δεν το κάνουν, ο Αιγυπτιακός στρατός που υποστηρίζεται και από τις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΑΕ θα ενταχθούν με τον Χαφτάρ στην μάχη εναντίον του στρατού του Σάρατζ (GNA) και των Σύριων μισθοφόρων του.

Όπως όλα δείχνουν η κατάσταση για την Τουρκία που νόμιζε ότι θα κάνει περίπατο στην Λιβύη, δυσκολεύει πολύ. Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράματα είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τον Χαλίφα Χαφτάρ μέχρι τέλους.

  Ερσάν Σανέρ: Δείτε το ροζ βίντεο που «έκαψε» τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους

Πληροφορίες για μεγάλη μετακίνηση Αιγυπτιακών δυνάμεων προς την Λιβύη

Όπως γράψαμε νωρίτερα δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Λιβύη τις τελευταίες ώρες όπου παίζεται ένα σκληρό παιχνίδι με δυνάμεις από πολλές χώρες να εισέρχονται στο πεδίο της αφού σύμφωνα με τις τελευταίες ισχυρές αιγυπτιακές δυνάμεις μετακινούνται στην περιοχή.

Συγκεκριμένοι λογαριασμοί στο Twitter, υποστηρίζουν ότι άρματα μάχης από την Αίγυπτο κατευθύνονται προς τις βάσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), προς ενίσχυση των δυνάμεων του Χαφτάρ. Η είδηση αναπαράγεται στο διαδίκτυο χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί από κάποια άλλη ανεξάρτητη ή επίσημη πηγή.

Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό, αιγυπτιακά άρματα μάχης M1A1 μεταφέρονται σε πλατφόρμες προς την κατεύθυνση της Λιβύης ή και βρίσκονται ήδη εντός της ανατολικής Λιβύης.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter