Άλλο ένα ξέπλυμα της Τουρκίας – Συνάντηση Δένδια με Τσαβούσογλου

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μ. Τσαβούσογλου, το πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου

Η συνάντηση πρόκειται να γίνει στο πλαίσιο της Πενταμερούς για το Κυπριακό, που θα γίνει στο Greentree της Νέας Υόρκης.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και υπογράμμισε ότι η εκπροσώπηση Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

  Σφοδρή σύγκρουση Πολωνίας-Ευρώπης - «Αν η Κομισιόν ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

Αν ληφθεί δε υπ’ όψιν ότι θα έχει προηγηθεί και ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μάρτιου, η οποία έχει ως θέμα τις ευρωτουρκικές σχέσεις, η Τουρκία θα έχει περάσει από “πλυντήριο” και θα είναι περίπου απίθανο να περιμένει κανείς να της επιβληθούν κυρώσεις.

Πάντως το ίδιο διάστημα αναμένεται να διαφανεί η γραμμή που θα ακολουθήσει απέναντι στην Τουρκία η νέα διοίκηση Μπάιντεν, κάτι που θα επηρεάσει τόσο τις ευρωτουρκικές όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

  Προς αποκλιμάκωση Τουρκία – Δύση; “Διευκρινιστική” δήλωση των 10 πρεσβευτών, “χαιρετίζει” ο Ερντογάν

infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter