Αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία εγκαταλείπει την Τουρκία

Η αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία «Pratt & Whitney» έχει τραβήξει την πρίζα στις δραστηριότητές της στην Τουρκία, επικαλούμενη προβλήματα στην ποιότητα παραγωγής, όπως αναφέρει τουρκική ιστοσελίδα.

« Η Turkish Technic που είναι 100 τοις εκατό θυγατρική της Turkish Airlines, έφθασε σε οριακό σημείο με την αμερικανική εταιρεία Pratt & Whitney. Οι Αμερικανοί σταμάτησαν κάθε συνεργασία με ολόκληρη την ομάδα στην Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενοι την κακή ποιότητα της παραγωγής», γράφει η τουρκική Air Port Haber.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από εντάσεις στην επιχείρηση ‘Τουρκικό Κέντρο Μηχανών’ (TEC).

Η TEC, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της Pratt & Whitney και της Turkish Technic, ήταν το κέντρο συντήρησης και επισκευής της Turkish Airlines. Ιδρύθηκε το 2009 και απασχολεί περίπου 250 άτομα, λειτουργεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Σαμπίχα Γκοκτσέν.

Διαβάστε:  Ιγνατίου: Η μεγάλη ώρα για την Αμερική είναι τώρα… Ο Τραμπ θα ξεπλύνει την ντροπή των S-400

Οι Αμερικανοί είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τη διασφάλιση της ποιότητας της TEC εδώ και αρκετό καιρό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Η TEC με ένα σύστημα τεχνολογίας και πληροφορικής ενίσχυε τη μεθοδολογία για τις πρακτικές γενικής επισκευής κινητήρων, παρέχοντας υπηρεσίες σε αεροσκάφη στην Τουρκία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

πηγή airporthaber.com