Τα αυξημένα κρούσματα γρίπης οδήγησαν το υπουργείο Υγείας να ζητήσει εισαγωγή εμβολίων. Μέχρι σήμερα έχουν εισαχθεί και χορηγηθεί πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων. Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 18. Το 80% των νεκρών από την γρίπη δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Εντολή στον Ε.Ο.Φ. για την άμεση εισαγωγή επιπλέον 50.000 αντιγριπικών εμβολίων, έδωσε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας, μετά την αύξηση των περιστατικών γρίπης το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμος Φαρμάκων, η συγκεκριμένη παραγγελία «διασφαλίστηκε παρά τη δυσκολία ανεύρεσης αντιγριπικών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο». Όσον αφορά στην αναγκαία και απαραίτητη αντι-ιική θεραπεία, τονίζεται ότι έχει εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια, επισημαίνει ο Ε.Ο.Φ, ο οποίος ενημερώνει ότι φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν, πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων.

  Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι δύο αντιεξουσιαστές για τα εκρηκτικά στο σπίτι του Δημήτρη Σταμάτη

Επίσης σημειώνει ότι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.
Να εμβολιαστούν όλοι και όχι μόνο οι ευπαθείς ομάδες

Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη στη χώρα μας με τα στοιχεία να προκαλούν έντονη ανησυχία καθώς οι νεκροί από ιό ΗΙΝΙ1 έχουν φτάσει ήδη τους 18! Η γρίπη είναι επικίνδυνη και εξακολουθεί να “θερίζει” σε όλη τη χώρα, ενώ και στη Θεσσαλονίκη δεκάδες είναι τα περιστατικά ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Μόνο το ΑΧΕΠΑ μέτρησε “τριάντα διαπιστωμένα κρούσματα γρίπης στις τελευταίες τρεις, τέσσερις εφημερίες” σύμφωνα με το διευθυντή της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, Παναγιώτη Κολλάρα, ο οποίος προσθέτει ότι “υπάρχουν και πάρα πολλά κρούσματα γρίπης τα οποία δεν είναι επιβεβαιωμένα, αλλά θεραπεύονται ως πιθανή γρίπη”.
Σε έξαρση η γρίπη μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων

  Συνέλαβαν ΟΥΚάδες για συμμετοχή στα επεισόδια στη Μαλακάσα

Οι γιατροί συστήνουν εγρήγορση, καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος έξαρσης της γρίπης και πλήττει κυρίως τα παιδιά, αλλά και μεγαλύτερους.

newsitLoading...