Ανατινάχθηκε το διαστημόπλοιο Starship: Εγινε συντρίμμια στη δοκιμή εκτόξευσης (Βιντεο)

Σε συντρίμμια μετατράπηκε το διαστημόπλοιο Starship κατά τη δοκιμή εκτόξευσης.

Η αποτυχημένη απόπειρα του Starship της διαστημικής εταιρείας του Ίλον Μάσκ, SpaceX, καταγράφηκε σε βίντεο που δείχνει την κεφαλή του πρωτότυπου πυραύλου να εκρήγνυται και τα συντρίμμια να διασκορπίζονται σε όλο το πεδίο της δοκιμής, στο Τέξας των ΗΠΑ, σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο.

Πάντως, από τις μετέπειτα δηλώσεις των υπευθύνων της εταιρείας, προκύπτει πως δεν εξεπλάγησαν με το καταστροφικό αυτό αποτέλεσμα.

«Σκοπός της σημερινής δοκιμής ήταν να πιέσει τα συστήματα στο μέγιστο, οπότε το αποτέλεσμα δεν ήταν εντελώς αναμενόμενο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

  Πλήγμα στην Τουρκία – Ο Ερντογάν παγώνει τα εξοπλιστικά προγράμματα λόγω λιτότητας

Η εταιρεία, έχει καταγράψει αρκετές αποτυχίες με αστοχίες υλικού, όπως τον Απρίλιο, που καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από έκρηξη η διαστημική κάψουλα Dragon. Ομως, οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως δεν φοβούνται τις αποτυχίες: «Η εταιρεία δεν φοβάται αυτές τις αποτυχίες. Πιστεύει σε μια ταχεία διαδικασία «κατασκευής, δοκιμής και επανάληψης», τονίζουν εκπρόσωποί της.

Όπως μεταδίδει το BBC, το Starship είχε χαρακτηριστεί από την αμερικανική εταιρεία ως το σύστημα μεταφοράς του μέλλοντος για όλες τις χρήσεις. Στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ατόμων και φορτίων από τη Γη προς το Διάστημα και σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

  Πλήγμα στην Τουρκία – Ο Ερντογάν παγώνει τα εξοπλιστικά προγράμματα λόγω λιτότητας

Το πρωτότυπο Mk-1 επρόκειτο να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις σε υψόμετρο 20 χλμ. τις προσεχείς εβδομάδες.

Οι εργασίες ανάπτυξης ήδη στρέφονται σε ένα άλλο πρωτότυπο, με την ονομασία Mk-3.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter