Σε ένα τάιμινγκ που υπάρχει αναμονή για τη στάση της Τουρκίας και τις πραγματικές της προθέσεις, η Άγκυρα ανεβάζει για μια ακόμα φορά τους τόνους με 11 NAVTEX εκ των οποίων οι εννέα αφορούν το Β. Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Οι νέες ενέργειες της τουρκικής πλευράς δεν βοηθούν ώστε να εκτονωθεί το κλίμα, για την έναρξη των διερευνητικών επαφών. Μάλιστα, νωρίτερα την Πέμπτη η τουρκική ακτοφυλακή έκανε λόγο με προπαγανδιστική ανακοίνωση για παραβίαση «χωρικών υδάτων μας από δυο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής», αναφορικά με το χθεσινό περιστατικό στην περιοχή των Ιμίων.

  Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος: Νέα εποχή με τα RAFALE - Κυρίαρχοι στους αιθέρες οι Ίκαροι

Οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας εξέδωσαν σειρά από NAVTEX σε περιοχές κοντά στο Καστελόριζο, όπως και στο βόρειο Αιγαίο, για το διάστημα από 11-21 Ιανουαρίου, όπως για περιοχές γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν ασκήσεις με πυρά, στρατιωτικές ασκήσεις και ασκήσεις έρευνας και διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Περασμένο Σάββατο η Τουρκία εξέδωσε δύο νέες παράνομες Navtex, αμφισβητώντας την ελληνική δικαιοδοσία πέριξ της Κρήτης. Στις οδηγίες που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, ανέφερε ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι νόμιμες Navtex που έχει εκδώσει ο σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης για περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Οι Navtex αναφέρονταν σε δέσμευση περιοχών για ναυτικές ασκήσεις τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

  Απόστρατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού: «Ο Γκρίζος Λύκος δεν συζητά!»

liberal.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...