Ανησυχεί ο Τσίπρας από την άνοδο του εθνικισμού και την πτώση της αριστεράς στην Ευρώπη

Τι είπε ο Α. Τσίπρας στην εκδήλωση του ευρωεβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου για την άνοδο του εθνικισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην άνοδο δυνάμεων του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη, οι οποίες – όπως είπε- έχουν ενδυθεί τον μανδύα του αντισυστημισμού, κάτι που όμως είναι μια απάτη.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κάθε αυτό και τον πλανήτη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισημαίνοντας την σημασία των ευρωεκλογών τόνισε πως οι νέοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν.

Διαβάστε:  Η Ρωσία έτοιμη να πουλήσει SU-35 στην Τουρκία

(σχ.Hellas-now) Φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας ανησυχεί και δικαίως βέβαια, διότι μετά την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών που έγινε μυστικά και με την απουσία του Ελληνικού λαού, οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

Ειδικά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με δυσκολία θα ξεπεράσει το 5%.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει εθνικιστές και ακροδεξιούς
το 90% του ελληνικού λαού που αντιδρά στην συμφωνία των Πρεσπών. Άρα δικαίως ανησυχεί ότι αυτοί που έφαγαν ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία δεν θα τον ψηφίσουν.