Έντονη είναι η ανησυχία των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εμφανίσεων αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων. Αυτό αναφέρει η αγγλόφωνη South China Morning Post η οποία προσθέτει πως για να μελετήσει καλύτερα το συγκεκριμένο φαινόμενο αποφασίστηκε η δημιουργία μιας νέας task force η οποία θα χρησιμοποιεί λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Οι συχνές πλέον εμφανίσεις αγνώστων αντικειμένων φέρει νέες και δύσκολες προκλήσεις για το αντιαεροπορικό σύστημα της χώρας μας», είχε αναφέρει το 2019 ο αναλυτής Chen Li, σε έκθεσή του ο οποίος εργάζεται για το ινστιτούτο έγκαιρης προειδοποίησης της Κίνας.

  «Ο Έντι Ράμα παρέδωσε την ασφάλεια της αλβανικής επικράτειας στην Τουρκία!»

Ο Li ανέφερε πως η χρησιμοποίηση λογισμικού ΤΝ θα βοηθήσει τις ένοπλες της χώρας να κατηγοριοποιήσουν τα άγνωστα αυτά αντικείμενα και να τα κατατάξουν είτε σε φυσικά φαινόμενα, είτε σε εχθρική δραστηριότητα από άλλες χώρες, είτε σε κάτι άλλο που δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Πάντως όπως σημειώνει η κινεζική έκδοση οι περισσότεροι Κινέζοι ειδικοί θεωρούν πως αυτά τα αντικείμενα είναι στην πλειοψηφία τους είτε φυσικά φαινόμενα είτε προηγμένα αεροσκάφη άλλων χωρών και λιγότερο σκάφη κάποιου εξωγήινου πολιτισμού.

defencenet.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...