Ύποπτη σιωπή από υπουργούς για τον εθνικο κίνδυνο

Προσφυγή στην Χάγη πριν την επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12 μίλια παντού, είναι εθνική αυτοκτονία. Το γεγονός αυτό ενώ το γνωρίζουν όσοι έχουν βασικές γνώσεις διεθνούς δικαίου, το αποσιωπούν. Και αυτό είναι εξαιρετικά ύποπτο και ανησυχητικό.

Με απλά λόγια, προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, πρέπει να γίνει μετά την επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, στα 12 ναυτικά μίλια. Ούτως ώστε η συζήτηση του δικαστηρίου να γίνει επί των δεδομένων που θα έχουν προκύψει μετά την άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος από την πλευρά της Ελλάδας.
Επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης

  Σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν απειλεί ακόμα και με καταρρίψεις ελληνικών μαχητικών αν ξαναπεράσουν πάνω από το TCG Cesme!


Ο χάρτης είναι σαφής για την σημασία της επέκτασης στα 12 μίλια

Σε αντίθετη περίπτωση, το δικαστήριο δεν πρόκειται να κρίνει πάνω σε υποθετική μελλοντική άσκηση κυριαρχικού δικαιώματος, αλλά στα τετελεσμένα την ώρα που θα γίνει η προσφυγή. Έτσι, οι αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου θα διέπονται για το Αιγαίο, υπό το καθεστώς των 6 μιλίων που ισχύει σήμερα. Πράγμα που σημαίνει ότι με δικαστική απόφαση πλέον, η Ελλάδα μελλοντικά θα έχει απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

  Άρχισε να απλώνεται ο Ελληνικός Στόλος στις Περιοχές που θα βγουν τα Τουρκικά Πολεμικά της ΤΑΜΣ «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan)

Με απλά λόγια, όποιος επιδιώξει προσφυγή στην Χάγη πριν από την επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνης στα 12 μίλια, είναι εθνικός μειοδότης.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

newsbreak.grLoading...