«Εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35, γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς». Με αυτή τη φράση στο καθιερωμένο εορταστικό γεύμα με τους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε προχθές και επισήμως πλέον στο τραπέζι το θέμα της ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας με τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35.

H νέα αναφορά του Πρωθυπουργού στα F-35, μέσα σε μόλις δύο 24ωρα (είχε προηγηθεί η συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»), και στο ενδεχόμενο απόκτησής τους, παραμονές της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, φανερώνει ότι το ζήτημα θα είναι από αυτά που θα συζητήσει με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας – είναι πρόσφατη εξάλλου η συμφωνία επικαιροποίησης της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών – θα βρεθεί ούτως ή άλλως στο τραπέζι του διαλόγου αναφέρουν tanea.gr.

  Πρωτοφανές – Η ΑΟΖ του Καστελόριζου έχει χαθεί... η Ελλάδα με την στάση της, συναινεί στην διεκδίκηση από την Τουρκία

Στο Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, ανεξαρτήτως της θερμής σχέσης που έχει ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θεωρούν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα τις συζητήσεις με τους Αμερικανούς σε ανώτατο επίπεδο για την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία να ξεπερνάει κάθε όριο προκλητικότητας, είναι φανερό ότι επιβάλλουν αναθεώρηση και επικαιροποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ενα σενάριο που ενδεχομένως μπορεί να συζητήσει στην Ουάσιγκτον ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η πιθανότητα να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα συμπαραγωγής. Σε δεύτερη φάση θα μπορούσε να εξεταστεί και η αγορά των υπερσύγχρονων stealth μαχητικών.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...