Ανυποχώρητος ο Σαλβίνι στα “κοράκια” της ΕΕ: Πρώτα οι Ιταλοί

O Σαλβίνι ξεκαθάρισε ότι ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, υπουργός Εσωτερικός Ματεο Σαλβίνι, όσον αφορά τις αλλαγές που ζήτησε η Κομισιόν στον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019.

«Πρέπει να κάνουμε τα αντίθετα από αυτά που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», τόνισε ο επικεφαλής της Λέγκας, μετά την απόρριψη του προϋπολογισμού από την ΕΕ.

«Οι Βρυξέλλες μπορούν να στείλουν όσες επιστολές επιθυμούν, αλλά οι Ιταλοί έχουν προτεραιότητα για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTE. Ο Salvini εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί, κάνοντας μάλιστα λόγο για ανάπτυξη 3%.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή του να διατηρήσει ως έχει τον προϋπολογισμό, αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσει σε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte, κατά την άφιξή του στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη.

«Θα αντιπαρατεθούμε με στοιχεία, με τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, με την αξία των μεταρρυθμίσεων που έχουμε προτείνει και θα παρουσιαστούμε σε τρεις εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνεχίσουμε αυτόν τον εποικοδομητικό, ειλικρινή και ψύχραιμο διάλογο» δήλωσε ο Conte μιλώντας σε Ρώσους και Ιταλούς δημοσιογράφους.

«Δεν πρόκειται για αυτοσχεδιασμό, είναι ένας προϋπολογισμός που τον μελετήσαμε επί μακρόν και κατά συνέπεια το να πούμε σήμερα ή αύριο το πρωί ότι τον αναθεωρούμε δεν θα είχε νόημα. Ο προϋπολογισμός αυτός εκφράζει την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής μας» επέμεινε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται μια άλλη κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, οπότε θα αντιπαραβάλλουμε τις ιδέες μας, θα τις εξετάσουμε και θα δούμε αν θα καταφέρουμε να πείσουμε την Κομισιόν για την αξία των επιλογών μας», κατέληξε ο Conte.
bankingnews.gr