Επιθετική ενέργεια προς την κατεύθυνση της Μισράτα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αποκαλούμενης «Κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας» ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ.

Οι σκέψεις για την ανάληψη νέας επιθετικής πρωτοβουλίας έρχονται λίγο μετά την συμφωνία του GNA με την Άγκυρα για νέα στρατιωτική συνεργασία, μεταξύ των δύο μερών.
Σύμφωνα με αυτή η Τουρκία πρόκειται να κατασκευάσει μεγάλη αεροπορική βάση στην πόλη Zliten η οποία βρίσκεται 160 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.

Με τη βάση αυτή, η Τουρκία ελπίζει σε μεγαλύτερη εμπλοκή στην Λιβύη με αυξημένο αριθμό drones και μεταφορικών αεροσκαφών, τα οποία μεταφέρουν πολεμικό υλικό στον GNA.

Στο μεταξύ οι δυνάμεις του LNA έχουν αναλάβει πλήρη επιθετική πρωτοβουλία στο νότο. Οι δυνάμεις του στρατηγού Belgasem AlAbaj κατέλαβαν το αρχηγείο του GNA στα; Νότια της χώρας, με τις δυνάμεις του GNA να τρέπονται σε φυγή.

Tην ίδια ώρα η Αεροπορία του LNA βομβάρδισε θέσεις τρομοκρατών οι οποίες επιχειρούσαν να καταλάβουν τις πετρελαικές εγκαταστάσεις στην Al-Feel που βρίσκονται στα νότια της χώρας καταστρέφοντας 30 οχήματα. Οι επιθέσεις έγιναν τόσο με μαχητικά της Αεροπορίας του LNA όσο και με επιθετικά ελικόπτερα.Loading...