ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Πόσο κάνουν τα 4 λάστιχα της θωρακισμένης BMW του Υπουργού Οικονομικών

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πουλούσε τις δύο θηριώδεις θωρακισμένες κρατικές BMW 760, που αγοράστηκαν έναντι 750.000 ευρώ έκαστη, ο Ελληνας φορολογούμενος συνεχίζει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας για τη συντήρησή τους.

Εγκρίθηκε η δαπάνη της αγοράς 4 αλεξίσφαιρων ελαστικών για τη μία από τις δύο ναυαρχίδες του κρατικού στόλου των vip αυτοκινήτων έναντι του ποσού των 11.000 ευρώ με την αμοιβή των εργασιών τοποθέτησής τους να ανέρχεται στα 700 ευρώ! Ειδικότερα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας της 6ης Νοεμβρίου εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 11.000 ευρώ, για την “προμήθεια 4 αλεξίσφαιρων ελαστικών επισώτρων ειδικών διαστάσεων και προδιαγραφών για το υπ.αριθμ ΕΑ-26712 υπηρεσιακού θωρακισμένου οχήματος”.

Πρόκειται για τη μία εκ των δίδυμων BMW 760Li HS (High Security), που αγοράστηκαν το 2011 επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου για να τις χρησιμοποιούν οι εκάστοτε υπουργοί Οικονομικών και Δημοσίας Τάξης. Πρώτος “ιδιοκτήτης” αυτής της θωρακισμένης λιμουζίνας, που πληρεί τα υψηλότερα επίπεδα θωράκισης παγκοσμίως κατά επιθέσεων με σφαίρες, χειροβομβίδες, ρουκέτες ακόμα και βόμβες, υπήρξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για τις μετακινήσεις του αντιπροέδρου της τότε κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μια τάξη μεγέθους του κόστους συντήρησής του συγκεκριμένου σούπερ αυτοκινήτου των 4.400 κ.ε, με τους υψηλότερους δείκτες βαλλιστικής προστασίας, δίνει το μηχανολογικό σέρβις που του έγινε τον Νοέμβριο του 2014. Τα ανταλλακτικά σε εκείνη την περίπτωση στοίχισαν 18.664,06 ευρώ ενώ στα 2.000 ευρώ τιμολογήθηκε το κόστος εργασίας τοποθέτησής τους στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Πηγή: protothema.grΣχόλια (Το email σας δεν θα δημοσιευθεί)

Το σχόλιο σας
Το ονομά σας