Απίστευτο. Ολλανδικό F-16 αυτοκαταστράφηκε με τα δικά του πυρομαχικά

Κατά τη διάρκεια άσκησης, πιλότος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Ολλανδίας ενεργοποίσε διαδικασία έκτακτης ανάγκης μετά την καταστροφή του F-16 από τα δικά του πυρομαχικά, μερικά από τα οποία κατέληξαν στον κινητήρα του τζετ.

Ο στρατός της Ολλανδίας, διερευνά ένα περιστατικό, που αφορά αεροσκάφος F-16, που υπέστη σοβαρές ζημιές από τα δικά του πυρομαχικά κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα ολλανδικών ΜΜΕ.

Ο ανιχνευτής ασφαλείας έχει ως στόχο να ανακαλύψει, πώς το F-16 είχε… αυτο-χτυπηθεί και κατά πόσον το πλήρωμα της πτήσης ή το προσωπικό εδάφους ήταν σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Οι ερευνητές πραγματοποιούν πρακτικές δοκιμές και μιλάνε με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

«Είναι μια σοβαρή υπόθεση και συνεπώς, θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη και πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε αυτό στο μέλλον», λέει ο Γενικός Επιθεωρητής Ασφάλειας, Wim Bargerbos, όπως αναφέρει ολλανδική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό συνέβη στις 21 Ιανουαρίου, όταν δύο αεροσκάφη F-16 πυροβόλησαν σε έναν στόχο στο εκπαιδευτικό πεδίο βολής Vliehors στο Vlieland.

Ένας από αυτούς φέρεται να χτυπήθηκε με τα δικά του πυρομαχικά. Τουλάχιστον ένα κομμάτι των πυρομαχικών κατέστρεψε την επένδυση, ενώ κάποια θραύσματα εισήλθαν στον κινητήρα του τζετ.

Ωστόσο, κανείς δεν τραυματίστηκε. Ο πιλότος ενεργοποίησε το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης και προσγειώθηκε με ασφάλεια στη βάση.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Πηγή