ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOT SPOT, ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουριαννίδης, με αφορμή την ειλημμένη απόφαση για δημιουργία «Hot Spot» στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, δήλωσε τα εξής:

Με την υπ’ αριθ. 232 απόφασή του το Δ.Σ. Θεσσαλονίκης αποφάσισε την 23η Μαρτίου 2020 τη δωρεάν παραχώρηση του κτηρίου επί της οδού Αλεξανδρείας 59 για τη δημιουργία «δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων», εκδιώκοντας από εκεί τους εργαζόμενους της τοπικής Εποπτείας Καθαριότητας. Την εν λόγω απόφαση καταψήφισε μόνον η παράταξή μας.

Θεωρήσαμε χρέος μας να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής, που όπως διαπιστώσαμε είχαν πλήρη άγνοια για το θέμα. Η οργή τους ήταν φυσικά απόλυτα δικαιολογημένη και αποφάσισαν αμέσως να συγκεντρώσουν υπογραφές διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση αυτή και ζητώντας εξηγήσεις. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες υπογραφές και με την εξουσιοδότησή τους πρόκειται να τις καταθέσω την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας την ανάκληση της απόφασης.

  Τζανακόπουλος και κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ στην οικία του νεκρού Ρομά στο Πέραμα

Το πιο αξιοπερίεργο στην όλη ιστορία, όμως, είναι ότι το εν λόγω ακίνητο που παραχωρεί ο Δήμος για τη δημιουργία της δομής … στην πραγματικότητα φαίνεται να μη τού ανήκει, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κτήσης του! Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας, το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο το ακίνητο ανήκει στην «ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ». Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τη σχετική αναφορά στο υπ’ αριθ. 1009/2001 ΦΕΚ (σελ. 14, αρ. 130), όσο και από τη Δήλωση ΕΝΦΙΑ τού Δήμου (2019), όπου δηλώνεται μόνο το κτίσμα και όχι το οικόπεδο!

Παρά το ότι ουδέποτε υπήρξε σχετικό παραχωρητήριο της ΕΥΑΘ προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο τελευταίος έκτισε (1985) επί του εν λόγω οικοπέδου το σημερινό τριώροφο κτήριο, το οποίο μάλιστα δήλωσε και στο Εθνικό Κτηματολόγιο χρησιμοποιώντας μάλιστα προς τούτο ως τίτλο ιδιοκτησίας του το παραπάνω ΦΕΚ που πιστοποιεί ως ιδιοκτήτρια της ΕΥΑΘ! Ακόμη όμως μέχρι σήμερα δεν το έχει δηλώσει στο περιουσιολόγιό του! Αυτό επιχειρεί να κάνει όψιμα την Πέμπτη 2 Ιουλίου, φέρνοντας σχετική εισήγηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε η δημιουργία του «Hot Spot» να συντελεστεί νομότυπα.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε για Άγιο Δημήτριο: Η ΝΔ κάνει τα στραβά μάτια στις ίδιες ανησυχητικές εικόνες με πέρυσι

Αξιοπερίεργη φυσικά είναι η (διαχρονική) αδράνεια της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου ΕΥΑΘ, η οποία δεν φαίνεται να αντέδρασε ούτε στην καταπάτηση του οικοπέδου της από τον Δήμο με την ανέγερση τού κτηρίου, ούτε στην εγγραφή του στο Κτηματολόγιο (που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ως τίτλου ιδιοκτησίας του παραπάνω ΦΕΚ που πιστοποιεί όμως την ιδιοκτησία της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ!), αλλά ούτε και στην επιχειρούμενη σήμερα δήλωσή του στο Ε9 του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μάλλον απαιτούνται κάποιες εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω, που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα και για τα οποία ήδη προχωρήσαμε σε εξώδικες επιστολές μας τόσο προς την ΕΥΑΘ όσο και προς το Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter