Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το έντερο, αποκαλύπτει το Nordic Monitor.

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα για την υγεία του Ερντογάν. Σύμφωνα με τον ερευνητικό ιστότοπο Nordic Monitor, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τγην αφαίρεση όγκου από το έντερο, ενώ πάσχει και από επιληψία.

Η επέμβαση έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2011 στην Κωνσταντινούπολη, όταν ήταν 57 ετών. Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές με γνώση της υγείας του Ερντογάν, ο καρκίνος ανακαλύφθηκε κατά την εξέταση του Ερντογάν, αφού αυτός διαμαρτυρήθηκε για πεπτικά προβλήματα και αίμα στα κόπρανά του.

Οι πηγές διατήρησαν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους, ενώ με περαιτέρω εξετάσεις, προσδιορίστηκε αργότερα ότι ο Ερντογάν είχε καρκίνο σταδίου 2 ή 3 και ότι ο όγκος εντοπίστηκε 10-15 εκατοστά από το πρωκτικό χείλος, το οποίο μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως καρκίνος του ορθού λόγω της εγγύτητάς του με τον πρωκτό.

  Εγκρίθηκαν και από Ελλάδα και Κύπρο 485 εκ. ευρώ προς την Τουρκία…

Τελικά, η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και κατά τη διάρκειά της, αφαιρέθηκαν περίπου 20 έως 25 εκατοστά του παχέος εντέρου του Ερντογάν, σύμφωνα με το Nordic Monitor.

Η μόνη επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση ήρθε δύο ημέρες μετά, με το γραφείο του πρωθυπουργού να δηλώνει ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για πεπτικό πρόβλημα και σύντομα θα ξαναρχίσει τη δουλειά μετά από ξεκούραση.

Σχετικά με τις κρίσεις επιληψίας, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι πάσχει από μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει ειδικά τον εγκέφαλο. Είχε δείξει συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις. Στις 17 Οκτωβρίου 2006 βρισκόταν στο δρόμο του κοινοβουλίου όταν υπέστη μια κρίση, και οι σωματοφύλακες του, που τον είχαν κλειδώσει κατά λάθος στο αυτοκίνητο, έπρεπε να σπάσουν τα παράθυρα με μια βαριά για να τον βγάλουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

  «Κόλαση» στη Σερβία: Νέα εισβολή στη Βουλή - Οι πολίτες δεν δέχονται τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό

Όταν μάλιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έγινε αξονική τομογραφία εγεκεφάλου, δεν έγινε επιβεβαίωση επιληψίας, παρά μόνο από τον γιατρό – νευρολλόγο Φετιγιέ Γκουλάπ που ήταν και ο πρώτος που τον εξέτασε στο δωμάτιο της εντατικής.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

ieidiseis.grLoading...