Αποκάλυψη: Τουρκικές φρεγάτες απείλησαν με βύθιση πλοία του ΝΑΤΟ στη Λιβύη

Σε μια αποκάλυψη προέβη στην εβδομαδιαία εκπομπή “ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” του κρητκού τηλεοπτικού δικτύου “ΚΡΗΤΗ TV” ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Σαχίνης. Με καλεσμένο τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών Στέλιο Περράκη, ξεκίνησε την εκπομπή αποκαλύπτοντας..

ότι στον πρόσφατο πλου του πλοίου με σημαία Τανζανίας που συνοδευόταν από τρεις φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού, οι Τούρκοι ξεπέρασαν… τον εαυτό τους, στρεφόμενοι με σαφή επιθετικό προσανατολισμό εναντίον πλοίων συμμαχικών – ΝΑΤΟϊκών χωρών που είχαν σπεύσει για να ελέγξουν εάν μεταφέρονταν οπλικά συστήματα στη Λιβύη.

  ΟΗΕ: Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για Βόρεια Κορέα

Όπως αναφέρθηκε, στην επιχείρηση φιάσκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης IRINI που συμμετείχε η ελληνική φρεγάτα “ΣΠΕΤΣΑΙ” και μετά την εντολή του Ιταλού διοικητή να μην επιχειρηθεί νηοψία και να περιοριστεί σε διακριτική παρακολούθηση, μερικές ώρες αργότερα στον πλου της “τουρκικής αρμάδας” βρέθηκαν ένα γαλλικό και ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο (μάλλον και τα δυο φρεγάτες).

Το ενδιαφέρον όμως είναι η τουρκική αντίδραση απέναντι στους συμμάχους της -υποτίθεται- στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής, οι Τούρκοι προέβησαν σε επιθετική ενέργεια, απειλώντας με πλήγματα ΝΑΤΟϊκά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση Sea Guardian και είχαν σπεύσει στην περιοχή, εάν επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τον πλου!

  Ανακάλυψη προϊστορικού θαλάσσιου σκορπιού - «τέρατος» στην Κίνα

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

πηγή defence-point.gr