Το ενδιαφέρον αποκαλυπτικό απόσπασμα είναι του Μιχάλη Στούκα από το Πρώτο θέμα.

Όσες και όσοι ζούμε στην Αθήνα, αλλά και όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, βλέπουμε τους χιλιάδες μετανάστες, πρόσφυγες κλπ, που έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα σήμερα. Όπως γράψαμε και παραπάνω, ο αριθμός τους μάλλον είναι άγνωστος.
Στα τέλη Νοεμβρίου, πέρασα στα «ψιλά» η είδηση, ότι το 25% των κατοίκων της Αθήνας είναι μετανάστες!

Μάλιστα σε περιοχές όπως τα Πατήσια και ο Άγιος Παντελεήμονας, το ποσοστό αυτό φτάνει το 40% -45% !
Πρόκειται για απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., που είναι γνωστή, μεταξύ άλλων και στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.
Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Από πού ήλθαν; Πώς ζουν; Θα μείνουν εδώ; Κανείς δεν ξέρει.

Σε πρόσφατα συζήτηση μας, με τον κορυφαίο Έλληνα γλωσσολόγο κύριο Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, μάθαμε κάτι που μας άφησε άναυδους. Βέβαια ο κύριος Χαραλαμπάκης δεν γνωρίζει τις απαντήσεις των ερωτήσεων που θέσαμε παραπάνω, μας πληροφόρησε όμως, ότι σήμερα στην Αθήνα μιλιούνται 120 (ολογράφως: εκατόν είκοσι) γλώσσες! Αυτό δεν νομίζουμε ότι το γνωρίζουν ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η ΕΛ.ΑΣ, ούτε ο κύριος Μπακογιάννης.

Σαφώς, δεν υπάρχουν μετανάστες από 120 χώρες, καθώς σε μία χώρα, μπορεί να μιλιούνται περισσότερες από μία γλώσσες. Σίγουρα όμως, οι άνθρωποι αυτοί, κάποιοι από τους οποίους είναι μη νόμιμοι, προέρχονται από δεκάδες χώρες. Κάποιοι θα μιλήσουν για ρατσισμό κλπ. Όταν όμως, στην ίδια μας τη χώρα, σε λίγο καιρό τα ελληνικά θα γίνουν μια περιθωριακή γλώσσα, δεν νομίζουμε ότι θα χαρεί κανείς Έλληνας.

Ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως σήμερα καταλήγει ο αρθρογράφος.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...