Μια συνοπτική ανάλυση από τον Κώστα Δήμα – H Διπλωματική Κίνηση της Άγκυρας έχει αξία όσο ένα χαρτί υγείας για την τουαλέτα.

Η Ελλάδα έχει οριοθετήσει την #ΑΟΖ της στο Ιόνιο & νοτίως & νοτιοδυτικά της Κρήτης με την Λιβύη από το 2011 με τον νόμο 4001/2011 του @Yannis_Maniatis μονομερώς καθώς το διεθνές δίκαιο της Θάλασσας της δίνει αυτό το δικαίωμα σύμφωνα με τη σύμβαση UNCLOS III του 1982.

H Διπλωματική Κίνηση της Άγκυρας έχει αξία όσο ένα χαρτί υγείας για την τουαλέτα. Η Τουρκία έχει απεμπολήσει οτιδήποτε σε σχέση με την Λιβύη από την Συνθήκη της Λοζάνης.

  Ο Ακάρ από Λιβύη ζητά αποστρατικοποίηση, αφοπλισμό 16 νησιών Αιγαίου ενώ στοχοποιεί και την Κύπρο

Παρατηρώντας τον χάρτη που επικαλείται η Άγκυρα παρακάμπτει το Καστελόριζο, τα Νησιά της Δωδεκανήσου και την Κρήτη για να μπορεί να επικαλεστεί σύνορα με την Λιβύη. Κάτι τέτοιο δεν στέκει σε καμία συνθήκη που προϋπάρχει, ούτε βάσει Διεθνούς Δικαίου, ούτε γεωγραφικά.

Η Λιβύη είναι διαιρεμένη ανάμεσα στην ισλαμική κυβέρνηση που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ και η ΕΕ και ενισχύει ποικιλοτρόπως η Άγκυρα στρατιωτικά διπλωματικά και οικονομικά και στην κυβέρνηση του στρατηγού Χαφτάρ που αναγνωρίζει η Ρωσία και στηρίζουν Αίγυπτος και ΗΑΕ οι οποίοι τον ενισχύουν.

  Ο Ακάρ από Λιβύη ζητά αποστρατικοποίηση, αφοπλισμό 16 νησιών Αιγαίου ενώ στοχοποιεί και την Κύπρο

Η Ελλάς δεν χρειάζεται να κινηθεί βιαστικά μπροστά στην Τουρκία η οποία απλώς δηλώνει τι ΘΑ ΗΘΕΛΕ να έχει, χωρίς να έχει την Ισχύ να το επιβάλλει. Η Ελληνική Διπλωματία οφείλει απλώς να στοιχηθεί με τους συμμάχους που έχει στην περιοχή. Σε περίπτωση που χρειαστεί μπορεί να βάλει ή να απειλήσει με Βέτο στην ΕΕ για πολύτιμα κονδύλια που πηγαίνουν προς την Ισλαμική Κυβέρνηση (της Λιβύης), είτε αυτά αφορούν το <<προσφυγικό>>, είτε την ανοικοδόμηση της χώρας, είτε κονδύλια που είχε η Λιβύη στο εξωτερικό επί εποχής Καντάφι.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

armyaviation.wordpress.comLoading...