Αποκλειστικό: Πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα ετοιμάζει η Βρετανία!

Τα σχέδια πολέμου και η συμμαχία με τις ΗΠΑ

Στο πλευρό της Ουάσιγκτον για την αντιμετώπιση του καθεστώτος της Πιονγκγιανγκ τάσσεται η Βρετανία, σύμφωνα με τα σχέδια πολέμου που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η Βρετανία προετοιμάζεται για πόλεμο σε περίπτωση που το καθεστώς της Βόρειας Κορέας διεξάγει ακόμα μια επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου και οι Ηνωμένες Πολιτείες απαντήσουν με αεροπορικές επιδρομές.

Mάλιστα, η Βόρεια Κορέα παρακολουθείται στενά τους τελευταίους μήνες από βρετανικούς δορυφόρους, ενώ υπάρχει συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών Λονδίνου-Ουάσιγκτον. Να τονιστεί ότι η παραπάνω είδηση έρχεται εν μέσω έντονης φημολογίας για μία ακόμη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μέρος των πολεμικών προετοιμασιών της Βρετανίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου Queen Elizabeth στην κορεατική χερσόνησο.

«Έχουμε πολλά πλοία για να στείλουμε, τα αντιτορπιλικά Type-45, τις φρεγάτες τύπου-23. Το αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth θα μπορούσε να τεθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο σε υπηρεσία εάν παραστεί ανάγκη», ανέφερε ανώτερη πηγή του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στην εφημερίδα.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πολεμικό σχέδιο της Βρετανίας προέκυψαν αφού ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι «μόνο ένα πράγμα θα λειτουργήσει για την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας».

Το αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth, επέστρεψε στην Βρετανία τον Αύγουστο του 2017 μετά από εκτεταμένες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια και δεν πρόκειται να τεθεί σε υπηρεσία πριν το 2020. Ωστόσο, όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Sir Mάικλ Φάλον, αυτό μπορεί να αλλάξει εάν παραστεί ανάγκη. Ο ίδιος τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αυξήσει τις στρατιωτικές του δαπάνες ενόψει των αυξανόμενων απειλών από κράτη όπως η Βόρεια Κορέα.

«Οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν το έδαφός τους, να υπερασπιστούν τις βάσεις τους και να φροντίσουν τους πολίτες τους, αλλά αυτό μας αφορά, το Λονδίνο είναι πιο κοντά στη Βόρεια Κορέα και τους πυραύλους της», δήλωσε el.gr.