Απόλυτος κυρίαρχος ο Ερντογάν – Επίσημα αποτελέσματα: 52,8% στο 80.1% των ψήφων

Απόλυτος κυρίαρχος ο Ερντογάν – Βγήκαν στους δρόμους και πανηγυρίζουν οι ψηφοφόροι του

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν όχι απλώς κερδίζει το στοίχημα με την εξουσία, αλλά κυριολεκτικά σαρώνει στις κάλπες και κερδίζει και τις βουλευτικές εκλογές

Με καταμετρημένο το 80,1% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της γειτονικής χώρας, ο «σουλτάνος» ξεπερνά το απαιτούμενο 50%, καθώς βρίσκεται στο 52,8%.
Ο κυριότερος αντίπαλός του, Μουχαρέμ Ιντζέ, ακολουθεί με 29,9%, η Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,50% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς έχει 7,25%.

  Εvergrande: Διορία μέχρι το Σάββατο αλλιώς… χρεοκοπία – Επέστρεψε στο ταμπλό η μετοχή με απώλειες 10%

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο 50,5% και στην Άγκυρα στο 53%. Στη Σμύρνη, ο Μουχαρέμ Ιντζέ προηγείται με 53%. Στο Ντιγιάρμπακιρ, προηγείται ο Ντεμιρτάς με 63,5%. Ο Ιντζέ, παράλληλα, έχει προβάδισμα σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στα παράλια του Αιγαίου.

Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές, η συνεργασία του ισλαμο-συντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AKP) με τους εθνικιστές του Ντεβλέτ Μπαχτσελί φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, καθώς ο συνασπισμός αποσπά το 54,2% των ψήφων, με την καταμέτρηση στο 78,88%.

  Η Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα την Κύπρο: «Αν κάνει γεωτρήσεις, θα παρέμβουμε» [vid]

Στον αντίποδα, η συμμαχία των κεμαλιστών με δύο ακόμα κόμματα αποσπά το 33,1%. «Θρίλερ» με το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), καθώς κερδίζει το 10,2% και φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Το ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%,