Ένας παίκτης του παιχνιδιού, που ισχυρίστηκε ότι έχει υπάρξει χειριστής του Challenger 2 και εκπαιδευτής πυροβολικού, αμφισβήτησε το σχέδιο του άρματος μάχης στο δημοφιλές video game «War Thunder», λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ακόμη, υποστήριξε ότι οι σχεδιαστές του παιχνιδιού απέτυχαν να το αποτυπώσουν σωστά.

Για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του, ο παίκτης αυτός δημοσίευσε σελίδες από το επίσημο εγχειρίδιο με οδηγίες χρήσης και συντήρησης του Challenger 2.

Σε αποσπάσματα αυτών των εγγράφων- σε κάποια από τα οποία είχαν διαγραφεί πολλές πληροφορίες- είχε διαγραφεί η σήμανση «μόνο για τη Βρετανία» και είχε προστεθεί μια σφραγίδα που ανέφερε «αποχαρακτηρισμένο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα UK Defence Journal.

Το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας έχει δει αυτά τα έγγραφα και ανέφερε ότι φαίνεται πως είναι «αυθεντικά αποσπάσματα», σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα. «Σίγουρα δεν έχουν δημοσιευθεί προηγουμένως υπό τον νόμο για την ελευθερία της πληροφόρησης, ούτε εξετάστηκαν για απάλειψη πληροφοριών», ανέφερε.

  UNESCO: Απόφαση που εκθέτει την Τουρκία για Αγιά Σοφιά και Μονή της Χώρας

Οι χειριστές του παιχνιδιού αφαίρεσαν πολλές από τις αναρτήσεις που περιείχαν το απόρρητο υλικό, όταν έγινε ξεκάθαρη η ευαίσθητη φύση αυτών των εγγράφων. Λίγο αργότερα, η ιστοσελίδα του παιχνιδιού δημοσίευσε μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι τα έγγραφα παραμένουν απόρρητα.

«Έχουμε γραπτή επιβεβαίωση από το υπουργείο Άμυνας ότι αυτά τα έγγραφα παραμένουν απόρρητα. Αν συνεχίσετε να τα διαδίδετε παραβιάζετε τη νομοθεσία, όπως αναφέρει η προειδοποίηση στο εξώφυλλο των εγγράφων, μια παράβαση που μπορεί να τιμωρηθεί με έως 14 χρόνια φυλάκιση, αν ασκηθεί δίωξη», επεσήμανε το μήνυμα αυτό.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στον Guardian για τη διαρροή των εγγράφων. «Παίρνουμε πολύ σοβαρά όλες τις μη εξουσιοδοτημένες αποκαλύψεις πληροφοριών. Αυτό το συμβάν θα εξεταστεί και αν χρειαστεί θα ξεκινήσει έρευνα και θα ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθεί», δήλωσε.

  Ισραήλ: «Το 75% των θανάτων από Covid-19 αυτόν τον Ιούλιο ήταν εμβολιασμένοι»!

Το «War Thunder» είναι ένα δημοφιλές video game στο οποίο χιλιάδες παίκτες από όλο τον κόσμο μπορούν ταυτόχρονα να ελέγχουν αεροσκάφη, οχήματα και πολεμικά πλοία από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Ρωσία, τη Βρετανία, την Κίνα και άλλες χώρες.

Δημιουργήθηκε από την εταιρεία Gaijin Entertainment, που είναι καταχωρημένη στην Κύπρο, αλλά αρχικά ιδρύθηκε στη Μόσχα, όπου έχει ακόμη γραφεία. Πέρυσι, το παιχνίδι έκανε ένα event με ρωσικά και κινεζικά τανκ, που εκτελούσαν αποστολές. Σε αυτό το event εταίρος ήταν το τμήμα πληροφοριακών συστημάτων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Με πληροφορίες από GuardianLoading...