Σημαντικά και διαχρονικά προβλήματα εντόπισαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα αεροχήματα τύπου Bayraktar της τουρκικής εταιρείας Baykar σύμφωνα με μυστικό έγγραφο που διέρρευσε πρόσφατα στον Τύπο.

Όπως αναφέρει η δισέλιδη αναφορά η οποία συντάχτηκε στις 15 Ιουλίου του 2016 από τους Επιτελείς της 2ης Στρατιάς και απεστάλη στο Τουρκικό ΓΕΕΘΑ το τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής αερόχημα αντιμετώπισε συχνά προβλήματα στην λειτουργία του με αποτέλεσμα να επηρεάζονται αρνητικά οι εν εξελίξει επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού στο τουρκικό Κουρδιστάν κατά του PKK.

Σύμφωνα με την αναφορά ο Σταθμός Ελέγχου Εδάφους αρκετές φορές δεν λειτουργούσε σωστά ενώ αν και οι μηχανικοί επιδιόρθωναν τα προβλήματα αυτά εμφανίζονταν σύντομα μετά την επισκευή.

  Αφού καταργήσαμε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες.. Τώρα στην Ολλανδία καταργούν και το φύλο (το μέλλον που έρχεται!)

Σύμφωνα με την μυστική αναφορά της 2ης Στρατιάς στις 26 Ιουνίου του 2016 ο Τουρκικός στρατός πραγματοποιούσε επιχειρήσεις στην περιοχή Yüksekova της επαρχίας Hakkari όταν ο Σταθμός Ελέγχου εδάφους απέτυχε να διατηρήσει την επικοινωνία με τα αεροχήματα. Τότε ομάδα τεχνικών της τουρκικής εταιρείας Savronik και του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας κλήθηκαν να επισκευάσουν την βλάβη.

Οι τεχνικοί απέτυχαν α επισκευάσουν την βλάβη στην έδρα της μονάδας και πήραν μαζί τους στις εγκαταστάσεις τους την κεραία επικοινωνίας ενημερώνοντας τον διοικητή της μονάδας των Bayraktar ότι η διασύνδεση της κεραίας είχε πρόβλημα και χρειαζόταν αντικατάσταση που θα απαιτούσε συνολικά…45 ημέρες αναμονής.

Σύμφωνα με την αναφορά η οποία συντάχτηκε από τον Λοχαγό Πληροφοριών Gökhan Dülgergil και εγκρίθηκε από το Στρατηγό Avni Angun διοικητή της Φρουράς της Μαλάτειας οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούσαν να αποκομίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα από τη χρήση των αεροχημάτων Bayraktar λόγω των συνεχόμενων προβλημάτων που το σύστημα στο σύνολο του παρουσίαζε.

  Γερμανική εφημερίδα: Γαλλία και Τουρκία βρίσκονται «λίγο πριν από τη διαταγή να ανοίξουν πυρ»

Μάλιστα τονίζεται ότι η συνδυασμένη χρήση αναγνωριστικών και επιθετικών αεροχημάτων Bayraktar απαιτεί την εγκατάσταση στους Σταθμούς Ελέγχου Εδάφους ξεχωριστών τερματικών σταθμών πληροφοριών ώστε να μην χρειάζεται τα αεροχήματα κρούσης Bayraktar να περιμένουν την επιστροφή των αναγνωριστικών Bayraktar από τις αποστολές τους.

Τέλος στην αναφορά σημειώνεται ότι οι δύο μονάδες του συστήματος Bayraktar που στάθμευαν στις περιοχές Yüksekova και Gürvil μετακινήθηκαν στις περιοχές Şanlıurfa και Öncüpınar προφανώς λόγω της επικείμενης κλιμάκωσης των επιχειρήσεων στην βόρεια Συρία.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

defence-pointLoading...