Facebook X (Twitter) LinkedIn Telegram RSS
    Hellas-Now
    • Αρχική
    • Ελλάδα
    • Κοινωνία
    • KΟΣΜΟΣ
    • Αποκαλύψεις
    • Ανακαλύψεις
    • Επιστήμη
    • Επικοινωνία
    Facebook X (Twitter) LinkedIn Telegram RSS
    Hellas-Now
    You are at:Home»Ανακαλύψεις»Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πόλη που βυθίστηκε στη Βόρεια Θάλασσα το 1362 -Τι λένε οι θρύλοι
    Ανακαλύψεις

    Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πόλη που βυθίστηκε στη Βόρεια Θάλασσα το 1362 -Τι λένε οι θρύλοι

    6 Ιουνίου 20232 Mins Read
    Share Facebook Twitter LinkedIn Email

    Ακολουθήστε μας στο Google news

    Ο θρύλος λέει ότι η άλλοτε ακμάζουσα πόλη, η οποία τώρα βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Γερμανίας, βυθίστηκε μέσα σε μία νύχτα μετά από σφοδρή καταιγίδα.

    Αρχαιολόγοι χαρτογράφησαν για πρώτη φορά τη μεσαιωνική πόλη Ρούνγκχολτ (Rungholt) που είχε βυθιστεί στη Βόρεια Θάλασσα το 1362. Ο θρύλος λέει ότι η άλλοτε ακμάζουσα πόλη, η οποία τώρα βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Γερμανίας, βυθίστηκε μέσα σε μία νύχτα μετά από σφοδρή καταιγίδα, η οποία ήρθε ως τιμωρία για τις αμαρτίες των κατοίκων της. Σύμφωνα μη τη λαϊκή παράδοση, οι αμαρτίες αυτές περιλάμβαναν μέθη, ασέβεια και επίδειξη πλούτου.

    Το τέλος ήρθε γύρω στα Χριστούγεννα, όταν μια συμμορία νεαρών μέθυσων προσπάθησε να αναγκάσει έναν ιερέα να μεταλάβει ένα ετοιμοθάνατο γουρούνι. Ο κληρικός πήγε στην εκκλησία, προσευχήθηκε και ζήτησε από τον Θεό να τιμωρήσει τους νεαρούς. Ο ίδιος έφυγε από την πόλη την επόμενη μέρα, και το ίδιο βράδυ μια μεγάλη καταιγίδα εξαφάνισε το Ρούνγκχολτ από προσώπου γης. Σύμφωνα με τους μεσαιωνικούς θρύλους, ο ήχος του καμπαναριού ακουγόταν από τα βάθη της Βόρειας Θάλασσας.

    Διαβάστε επίσης:  Το κοίτασμα με τα σπάνια ροζ διαμάντια - Δημιουργήθηκαν κατά την διάλυση της υπερηπείρου Νούνα, πριν από 1,3 δισ χρόνια

    Ενώ ορισμένοι ιστορικοί έχουν αμφισβητήσει την ύπαρξη της πόλης, μια νέα μελέτη αποκάλυψε τα απομεινάρια της στη Θάλασσα του Βάντεν. Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Christian-Albrecht του Κιέλου χαρτογράφησαν περίπου 1,9 χιλιόμετρα μεσαιωνικών τύμβων γύρω από το νησί Südfall χρησιμοποιώντας διάφορες γεωφυσικές μεθόδους. Τα νέα ευρήματα περιλαμβάνουν ένα λιμάνι, τα θεμέλια μιας μεγάλης εκκλησίας και συστήματα αποχέτευσης.

    Οι έρευνες συνεχίζουν να φέρνουν στο φως σημαντικά νέα ευρήματα και παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Ωστόσο οι αρχαιολόγοι εντείνουν την έρευνα καθώς οι συνθήκες διαβρώνουν συνεχώς τα ευρήματα.

    «Τα κατάλοιπα των μεσαιωνικών οικισμών έχουν ήδη διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό και συχνά εντοπίζονται μόνο ως αρνητικά αποτυπώματα», δήλωσε η Χάνα Χάντλερ, η οποία εργάζεται στο Ινστιτούτο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Mainz.

    ΠΗΓΗ: Science Alert
    ertnews.gr



    Ακολουθήστε μας στο Twitter

    Ακολουθήστε μας στο Facebook

    ανακάλυψαν αρχαιολόγοι Πόλη
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email

    Περισσότερα

    Φοβούνται να ανοίξουν τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας

    24 Σεπτεμβρίου 2023

    Το κοίτασμα με τα σπάνια ροζ διαμάντια – Δημιουργήθηκαν κατά την διάλυση της υπερηπείρου Νούνα, πριν από 1,3 δισ χρόνια

    24 Σεπτεμβρίου 2023

    Οι Κίνέζοι στρώνουν κόκκινο χαλί στον Άσαντ

    23 Σεπτεμβρίου 2023

    Τρόμος στη Φλόριντα: Αλιγάτορας κυκλοφορούσε με ένα πτώμα στα σαγόνια του

    23 Σεπτεμβρίου 2023

    Λύθηκε ο γρίφος – Τι ήταν τα ίχνη στον πυθμένα της θάλασσας

    23 Σεπτεμβρίου 2023

    Στο φως μαρμάρινη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Προύσα της Τουρκίας

    23 Σεπτεμβρίου 2023

    Η Ιταλία ζητά 4.938 ευρώ από κάθε μετανάστη που προσφεύγει κατά της απόρριψης της αίτησης ασύλου

    22 Σεπτεμβρίου 2023

    Το ανθρώπινο είδος που εξαφανίστηκε – Ανακαλύφθηκαν αρχαία εργαλεία 500.000 ετών

    22 Σεπτεμβρίου 2023

    Βίντεο: Η στιγμή που άνδρας δέχεται επίθεση από σκύλους – Πώς σώθηκε

    21 Σεπτεμβρίου 2023

    Φρικτός θάνατος για γνωστό dj: Τον μαχαίρωσαν, τον χτύπησαν και τον ζεμάτισαν με καυτό νερό

    21 Σεπτεμβρίου 2023

    Ο θησαυρός του Ατρέα – Στο εσωτερικό του μεγαλύτερου και τελειότερου θολωτού τάφου των Μυκηνών

    21 Σεπτεμβρίου 2023

    Ναός της θεάς Αφροδίτης βρέθηκε σε βυθισμένη πόλη στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου

    21 Σεπτεμβρίου 2023
    Ακολουθήστε μας
    • Facebook
    • Twitter

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.