Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΑΙΒΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΒΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΛΟΣ ΠΛΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΙΒΑΝ.ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΡΟΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ… ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΒΑΝ.

Μετά την επίσκεψη της προέδρου της Ταιβάν Tsai Ing-wen στο Χιούστον την Κυριακή, τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης προειδοποίησαν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόλαντ Τραμπ ότι το Πεκίνο θα «πάρει εκδίκηση» αν συνεχίσει την πολιτική εναντίων της Κίνας.

 

Στο Τέξας,η Tsai Ing-wen συναντήθηκε με τον κυβερνήτη Greg Abbott, τον γερουσιαστής Τεντ Κρουζ και τον John McCain ενώ θα συνεχίσει το διπλωματικό ταξίδι στη Νότια Αμερική, όπου θα επισκεφθεί Νικαράγουα, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ και Ονδούρα.

Η Κίνα έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Ουάσιγκτον να απαγορεύσει την επίσκεψη του προέδρου της Ταιβάν στις ΗΠΑ. Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είχαν διαταραχθεί όταν τον Δεκέμβριο του 2016 ο Τραμπ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ταιβάν κάτι που εξόργισε το Πεκίνο.

Η Κίνα έχει απειλήσει οικονομικά και στρατιωτικά την Ταϊβάν, αποστέλλοντας το αεροπλανοφόρο Liaoning και ένα στόλο πλοίων στα νότια σύνορα της χώρας σε μια επίδειξη δύναμης.
Αυτό που φοβάται η Κίνα είναι ότι η Ταιβάν θα χρησιμοποιήσουν αυτή την επίσκεψη στις ΗΠΑ για να ζητήσουν την ανεξαρτησία τους από την Κίνα.

Το κινέζικο πρακτορείο Global Times μετέδωσε ότι είναι υποχρέωση των Προέδρων των ΗΠΑ να συνεχίσουν να διατήρούν καλές σχέσεις μεταξύ Κίνα και ΗΠΑ και να σέβονται την υπάρχουσα τάξη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.»

Αν ο Τράμπ όταν αναλάβει τα καθήκοντα στην προεδρία της Αμερικής συνεχίσει αυτή την πολιτική εναντίων της Κίνας τότε η Κίνα θα πάρει εκδίκηση… δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο διαμηνύει το Πεκίνο.
Δείτε βίντεο από τις δυνάμεις που έχει αποστείλει η Κίνα εναντίων της Ταιβάν.

Hellas-now.com

Loading...