Την αλλαγή της νομικής υπόστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να διευκολύνει την προώθηση της πολιτικής συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσω της οποίας θα προωθήσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών.

Στην προχθεσινή επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας μιλώντας με τους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής αλλά και επισκεπτόμενος χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ζήτησε από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, που τον συνόδευε, να προετοιμάσει με την επόμενη αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Νοσοκομείου, τη μετατροπή του από Νομικό Πρόσωπο Δημόσιου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι διαφαινόμενες αλλαγές σε συνδυασμό με τη δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας θα υλοποιηθεί το πρώτο σχέδιο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκτός Αττικής, το καθιστά νοσοκομείο-πυλώνα με εμπειρία που θα μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Ανοίγοντας σειρά θεμάτων από τη συμμετοχή ιδιωτών χρηματοδοτών, δωρητών κ.λπ. στη διοίκηση του ιδρύματος, μέχρι και δύσκολα λειτουργικά προβλήματα για τα οποία η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει δύσκολες πολιτικές αποφάσεις.

  Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, προσπαθεί να δικαιολογήσει την αγορά φουλαριών,αξίας 5.000€

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, διαθέτοντας σχετική εμπειρία από την προώθηση αντίστοιχου σχεδίου σε υγειονομική μονάδα της Σαντορίνης, ανέλαβε να «τρέξει» τον σχεδιασμό αποφεύγοντας να σχολιάσει την προοπτική της μετατροπής της νομικής υπόστασης του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας πάντως προς το παρόν πως δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για τη μορφή του εγχειρήματος.

«Μας ενδιαφέρει πρώτιστα ο ασθενής να απολαμβάνει άριστες υπηρεσίες υγείας από ένα σύστημα υγείας, που θα είναι δημόσιο αλλά όχι απαραίτητα κρατικό…» σημείωσε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σερέτης για να προσθέσει «Ποια μορφή θα έχει, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Το Νοσοκομείο όμως πρέπει να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και αυτός είναι ο σκοπός μας…».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν σε πρώτη φάση συγκεκριμένες προτάσεις στα πεδία που έθεσε ο υπουργός, χρειάζονται προσεκτικά βήματα για την προώθηση, από μελέτες σκοπιμότητας μέχρι επιχειρησιακά σχέδια, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι η υλοποίηση του σχεδιασμού θα ξεκινήσει εντός του 2020.

  Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, προσπαθεί να δικαιολογήσει την αγορά φουλαριών,αξίας 5.000€

arki.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

anemosantistasisLoading...