Όλα έγιναν λίγο πριν τις 16:00 του Σαββάτου (25/01), εντός του τσιγκανικού καταυλισμού του Ζεφυρίου. Στο video που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας, φαίνονται δυο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να μπαίνουν σε ένα στενό. Εκεί βρίσκονται δυο ρομά.

Ο 11χρονος και ένα ακόμα αγόρι οι οποίοι διακρίνονται στο βίντεο να συζητούν με τους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή, ο ένας από τους τέσσερις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χαστουκίζει το 11χρονο αγόρι.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως θέτει σε διαθεσιμότητα και τους τέσσερις αστυνομικούς και διατάσσει ΕΔΕ.

Δείτε το video

Το Newsbomb.gr συνομίλησε με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν εκείνη τη στιγμή υπηρεσία και άκουσαν, είδαν και κατέγραψαν όσα έγιναν στο Ζεφύρι το απόγευμα του Σαββάτου.

«Λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα λάβαμε σήμα να μεταβούμε στην συγκεκριμένη γειτονιά του Ζεφυρίου καθώς νεαροί ρομά επιχειρούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο. Πρόκειται για τα δύο παιδιά που φαίνονται στο βίντεο. Η ομάδα της ΔΙΑΣ έφτασε στο σημείο μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Εκεί έπιασαν επ’ αυτοφόρω τα δύο παιδιά να προσπαθούν να ανοίξουν ένα αυτοκίνητο.

  Φωτιά τώρα στο ΚΥΤ Σάμου!

Είναι το όχημα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το υπόστεγο», αναφέρει αστυνομικός έταιρης ομάδας στο Newsbomb.gr και προσθέτει: «Τα παιδιά αυτά τα είχαμε πιάσει ξανά. Τα έχουν βάλει στην παρανομία από την ηλικία των 7-8 ετών. Δεν πρόκειται απλά για ένα 11χρονο αγόρι. Ένας 11χρονος του Ζεφυρίου δεν έχει καμία σχέση με έναν 11χρονο της Νέας Ιωνίας», σημειώνει.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, μόλις η ΔΙΑΣ έπιασε επ’ αυτοφόρω τους μικρούς, ο ένας από τους αστυνομικούς φώναξε: «Τι κάνεις εκεί; Πάλι τα ίδια; Την επόμενη φορά που θα σε πιάσω να κλέβεις θα σε χώσω μέσα».

Παρά το γεγονός ότι ο αστυνομικός ουσιαστικά τη «χάρισε» στον μικρό, μιας και δεν είχε προλάβει να κλέψει, ο 11χρονος άρχισε λεκτική επίθεση κατά του αστυνομικού: «Θα μου κλ..εις τ’ αρχ…», είπε ο μικρός φτύνοντας ταυτόχρονα τον αστυνομικό.

Στο σημείο εκείνο ο αστυνομικός σηκώνει το χέρι του και χαστουκίζει τον 11χρονο. Η ιστορία ωστόσο φαίνεται πως δεν τελειώνει εκεί… Ο μικρός πηγαίνει στο σπίτι του και ενημερώνει την οικογένειά του για το χαστούκι.

  Δεν υπάρχει δικαιοσύνη για τους Έλληνες! Προκλητική φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή του κτηνοτρόφου που συνεπλάκησε με Τούρκους λαθρομετανάστες στις Φέρες Έβρου

Μετά από 2 ώρες εμφανίζεται στο Τμήμα με μώλωπες και μέσα στα αίματα, καταγγέλλοντας τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ για ξυλοδαρμό. Οι αστυνομικοί ωστόσο τονίζουν στο Newsbomb.gr πως το παιδί δεν είναι δυνατόν να έχει τέτοια τραύματα από ένα και μόνο χαστούκι, αφήνοντας υπόνοιες για την αντιμετώπιση του 11χρονου στο σπίτι και «βρώμικο» σχέδιο των ρομά της περιοχής κατά των αστυνομικών που έχουν υπό την ευθύνη τους την περιοχή του Ζεφυρίου.

Σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, ο 11χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για κλοπές σε αυτοκίνητα, ενώ η οικογένειά του έχει εμπλακεί σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών. «Το παίζουν άρχοντες του Ζεφυρίου και του Μενιδίου. Κάνουν δουλειές με πρέζα και χασίς σε όλη την Αθήνα», επισημαίνουν οι αστυνομικοί για την οικογένεια του 11χρονου.

Στην ερώτησή μας αν θεωρούν σωστό που ο συνάδελφός τους χαστούκισε τον 11χρονο, απαντούν «όχι» και πως το σωστό θα ήταν να γίνει σύλληψη. Διαμηνύουν ωστόσο πως οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ βρίσκονται κάθε μέρα σε πόλεμο, σε ένα από τα πιο σκληρά γκέτο της Αθήνας όπου η παρανομία και το εμπόριο ναρκωτικών… βασιλεύουν!

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

newsbomb.grLoading...