Αντιαρματικός εκτοξευτής AT-4 των 84 χλστ. ήταν τελικά τα δύο όπλα που εκλάπησαν από τη βάση ΥΝΤΕΛ του ΠΝ στη Λέρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του pronews.gr.

Πρόκειται για ένα τύπο αντιαρματικού όπλου που μέχρι και τώρα δεν ήταν ευρέως γνωστό ότι διαθέτει το ΠΝ και που χρησιμοποιείται από τις ειδικές δυνάμεις (ΔΥΚ).

Η βάση ως γνωστόν χρησιμοποιείται ως σταθμός εφοδιασμού και εξοπλισμού ομάδων ανορθοδόξου πολέμου του ΠΝ, προκειμένου σε περίοδο κρίσης να μην χρειαστεί να πλεύσουν με κρίσιμο οπλισμό αλλά και για να μεταφέρονται περισσότεροι άνδρες.

  Στη φυλακή κτήνος που λήστεψε μάνα και βίασε την κόρη στη Μανωλάδα

Το όπλο δεν χαρακτηρίζεται ως ακριβό, έχει τιμή περί τα 1.500$ σε διακρατικές συμφωνίες αγοράς αλλά η τιμή αυτή φυσικά μπορεί μέχρι και να εκατονταπλασιαστεί, αναλόγως της χρήσης που θέλει να κάνει ο αγοραστής, της περιοχής που βρίσκεται και του γενικού γεωπολιτικού περιβάλλοντος και φυσικά του υποψήφιου… στόχου.

Το όπλο που παράγει η Saab Bofors Dynamics δεν είναι της κατηγορίας του επαναχρησιμοποιούμενου εκτοξευτή, είναι δηλαδή «ρίχνε και πέτα», έχει βάρος 6,7 χλγρ., ενώ στην έκδοση AT4-CS αυτό ανέρχεται στα 8 χλγρ.

  Κυβέρνηση για γέλια (και για κλάματα): Δεν υπάρχουν σύριγγες για να γίνουν τα εμβόλια!

Το μήκος του ανέρχεται στο ένα μέτρο (102 εκατ. για την ακρίβεια) αναπτύσσει ταχύτητα 290μ/δευτ. (περί τα 1044 χ.α.ω.) και έχει δραστικό βεληνεκές τα 300μ. και μέγιστο τα 500μ. ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέγιστη εμβέλεια φτάνει τα 2.100 μ. Η πολεμική κεφαλή ανέρχεται σε μισό κιλό περίπου (440 γραμ.) και είναι της κατηγορίας HEAT, δηλαδή υψηλής εκρηκτικότητας.

Στο όπλο χρησιμοποιούνται οπτικού τύπου σκοπευτικά, ενώ μπορεί να εφοδιαστεί και με νυκτερινό.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...